İngiliz asker "Başbakan"a yalvardı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz asker Başbakana yalvardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 18:46

AFGANİSTAN'dan izne gelen ve geri dönmeyi reddeden İngiliz Kraliyet Lojistik Birliği’nde görevli onbaşı Joe Glenton, Başbakan Gordon Bronw’a bir mektup yazarak, askerlerini geri getirmesi için yalvardı.

Bu sabah saat 10.30’da, 10 Dawning Street’teki başbakanlık konutuna giden onbaşı Joe Glenton, Afganistan’a neden geri dönmek istemediğine ilişkin yazdığı mektubu, başbakanlık yetkililerine teslim etti.

Başbakan Gordon Brown’a hitaben yazdığı mektubunda, Afganistan’daki savaşın adil olmadığına ve İngiliz askerlerinin buradaki varlığına değinen Onbaşı Glenton, İngiliz askerlerinin azim ve cesaretinin, Amerikan dış politikasının bir aracı haline geldiğini vurguladı. Onbaşı Glenton, mektubunda şöyle dedi:
“Sayın Brown, İngiliz Ordusu’nda aktif görev yapan bir asker olarak, Afganistan’daki mevcut çatışmalar hakkındaki endişelerimi ve görüşlerimi belirtmek amacıyla size yazıyorum.Benim öncelikli endişem, asker arkadaşlarımın azim ve cesareti, Amerikan dış politikasının bir aracı haline gelmiştir.Bu etik dışı davranış ve aldatmaca, sadece ölen ve yaralanan İngiliz askerlerinin ailelerine değil, Afganistan’ın asil insanlarına da sonsuz bir acı yaşatmıştır.”

İngiliz askerlerindeki direnç, azim ve mizah gibi özellikleriAfgan halkında da gördüğünübelirten onbaşı Glenton, “Fakat korkarım ki bu nitelikler her iki tarafı da yıpratmaya devam edecek ve iki toplum arasında daha fazla kalp kırıklığınına yol açacaktır” dedi. Onbaşı Glenton, şöyle devam etti:
“Ben bir ‘general’ ya da bir ‘siyasetçi’ değilim, strateji uzmanı olduğumu da söyleyemem fakat Afganistan’da hizmet vermiş bir asker olarak bu konuda bir fikir sahibiyim. İngiliz askeri personelin milli çıkarlar uğruna kendilerini feda edip, canlarını ortaya koydukları zaman, onları çatışmaya gönderen hükümette, bu savaşın yaşam ve özgürlüklerin korunması; adil ve doğru olduğunu garanti etmek zorundadır. Afganistan’daki savaş terör riskini azaltmıyor, Afgan halkına daha iyi bir yaşam koşulları sağlamak yerine de yıkım ve ölüm getiriyor. Britanya’nın Afganistan’da herhangi bir işi yok. Afganistan’da bulunma nedenimizin adil ve doğru olduğuna inanmıyorum. Askerlerimizi geri getirmeniz için size yalvarıyorum.”

191 İNGILIZ ASKERI ÖLDÜ

İngiliz Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Agfanistan’daki çatışmalarda 191 İngiliz askeri yaşamını yitirdiği ve 673 askerinde yaralandığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!