İnfial!

Güncelleme Tarihi:

İnfial
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2018 22:46

Sakarya’nın Sapanca ilçesi Yüzevler Mahallesi’nde 4 bacağı kesilmiş halde bulunan ve tüm çabalara rağmen yaşatılamayan yavru köpeğin son bakışı Türkiye’nin yüreğine işledi. Bayram sevincini gölgeleyen, insanların vicdanlarında yara açan vahşet infial yarattı. Tepkiler şöyle:

Haberin Devamı

SUÇTUR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya mitinginde Sapanca’daki yavru köpek vahşeti için, “Hayvanları korumak sadece görev değil inancımızın, insanlığımızın da gereğidir. Hayvanlar bir mal değil candır, bizlere Hüda’nın bir emanetidir... Bütün vatandaşlarımızı hayvanları koruma konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Hepimizi hüzne boğan hadisenin aydınlatılması için talimat verdim. Hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları içeren hükümet tasarısını yeni dönemde öncelikli olarak yürürlüğe koyacağız” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Twitter’daki hesabından #HayvanaSiddetSuctur” etiketini kullanarak “Bunu yapan bulunacak. Cezasız kalmayacak” paylaşımında bulundu. Kalın, bayram günü yürekleri burkan olay hakkında Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nu aradığını ve bu canavarlığı yapanın bulunması için görüştüğünü söyledi. Kalın, “Konu çok yönlü araştırılıyor. Kasıt ya da ihmal ne varsa ortaya çıkartılacak. Hayvana şiddet suçtur ve cezasız kalmayacaktır. İlgili yasa tasarısının Meclis’ten çıkması isabet olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

ZALİM YAKALANSIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, partilere bayram ziyaretinde konuyu gündeme getirerek, şiddetin artık toplumun her kesimine girdiğini, bunu yapanların mutlaka cezalandırılması gerektiğini söyledi. Koç, “Hayatın her alanında vahşete karşı durmamız gerekiyor. İnşallah o zalim yakalanır ve gerekli cezayı alır” dedi.

HAPİS GELECEK

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ da, “Bu vahşiliği kim işlediyse onlar tespit edilecektir ve gereği mutlaka yapılacaktır. Normal bir insan böylesi bir vahşeti yapamaz zaten. Adalet bakanlığımız bir kanun tasarısı hazırlamıştı. Sahipli olsun olmasın hayvanların öldürülmesine, işkence ve eziyet yapılmasına şu anda idari para cezası var. Yeni düzeleme ile bunlar hapis cezasına tabi tutulacak. Bunların tamamı suç olarak düzenlenecektir. Daha ağır yaptırımlar getirilecek bu tasarı ile beraber. Seçimden sonra hükumet bu konuda ciddi bir adım atacaktır. Umarım ki bu vahşiliği yapanlar kısa sürede tespit edilir ve hal ettikleri muameleye, cezaya çarptırılırlar” dedi.

Haberin Devamı

BARBARLIĞA SON

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Sakarya’da yaşanan olayı insanlık dışı olarak nitelendiren Ünal, bayram günü vicdanların yaraladığını belirtti. Ünal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu vahşet karşısında tepkisiz kalmak mümkün değildir. Hayvana şiddet suçtur ve bu zulmü yapan da cezasız kalmayacaktır. Bu barbarlığa son vermek için bizlere düşen görevi de yerine getireceğiz, yeni hükümetin ilk işlerinden biri Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan düzenlemelerin ivedilikle yasalaştırılması olacaktır.”

İLK İCRAAT OLACAK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de şunları kaydetti: “Yaşam hakkı sadece insanlar için değil, hayatı paylaştığımız dostlarımız, hayvanlar için de kutsaldır. Hayvanlar aleyhine işlenen öldürme ve eziyet eylemlerine hapis cezası getiren çalışmamızı bir süre önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Kanunlaştırılması seçim sonrası ilk icraatlarımızdan olacak.”

Haberin Devamı

BAHÇELİ: GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMİYOR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, patileri ve kuyruğu kesilen yavru köpek vahşetiyle ilgili Twitter’dan, “Gözümün önünden o fotağraf bir türlü gitmiyor” paylaşımında bulundu. Bahçeli’nin açıklaması şöyle: “Bacakları kesilmiş köpek yavrusu hepimizin vicdanını kanattı. Be hey canavarlar, gücünüz bu masum hayvana mı yetti? Katiller nasıl bir ruh haline sahipti? İnsanlığın utanç vesikası olan canilere söylenecek ne bir söz, dehşet verici fiillerini örtecek ne de bir kılıf vardır. Allah’ın her yarattığını aziz bilen bir inancın mensupları hayvan katillerini affetmeyecektir. Ha bir köpek yavrusunu kesmişler, ha bir emzikli bebeği katletmişler, mana ve muhteva olarak hiçbir fark yoktur. Hayvanlara karşı işlenen suçların Ceza Kanunu kapsamına alınması için her mücadeleyi yapacağız. Hayvanları Koruma Kanunu’nda ihtiyaç duyulan iyileştirmeleri de kesinlikle sağlayacağız. Hem insan hem de hayvan katilleriyle mutlaka hesaplaşacağız.”

Haberin Devamı

İnfial

PATİLERİ ARADILAR

SAKARYA Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun özel ekip kurarak soruşturma açtı. İl emniyet müdürü, il jandarma komutanı, belediye başkanı olay yerinde araştırma yaptı. Olay günü bölgede çalışan greyder bölgeye getirilerek tatbikat yapıldı. Jandarmalar çalıların arasında köpeğin kopan patileri ve kuyruğunu aradı. Olay yerinde çalışan kepçe operatörü İ.M.’nin şüpheli olarak gözaltına alındığını bildiren Savcı Dursun, şunları kaydetti: “E.Y. isimli şahıs otluk bölgenin temizlenmesi için belediyeden iş makinası istemiş. 2 adet iş makinesi bölgede 1 saat çalışmış. Yavru köpeği muayene eden veteriner hekim köpeğin arka ayakları ile kuyruğunun ezilmeden, ön iki ayağının ise aynı hizadan sert bir müdahaleye maruz kalınması sonucu kopmuş olduğunu söylemiştir. Olayın makinenin otları temizlediği esnada meydana gelmiş olabileceği değerlendirilmiştir. Kepçe operatörü İ.M. olayın şüphelisi olarak gözaltına alınmıştır” dedi.

Haberin Devamı

BAŞKAN: İŞ KAZASI

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer de “Yol kenarında bulunan yavrular gürültüye alışık olmalarından dolayı yerinden kalkmamışlar, dolayısıyla iş makinesi oradan geçerken, otların içini görmediği için olay gerçekleşmiş. Üzgünüz, ama hiçbir şekilde öldürme değil, bir iş kazası” diye konuştu.

VALİ: İNANDIRICI DEĞİL

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise “Çim biçen bir makineden bahsettiler. Yani onun yapmış olabileceğini. İlk bulgular böyle ama bana pek inandırıcı gelmedi. Orada çalışan insan önce etrafı kolaçan edip, ondan sonra çalışmaya başlar. En azından bunlara karşı önlem alınabilir. Onda bile ihmal vardır. Yasal olarak en ağır ceza verilecektir. İbretlik bir şey olmalı. Bu şahıslar yakalanacaklar, bizzat ben takipçisiyim olayın merak etmesinler” dedi. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!