‘İnfaz emrini damadım verdi’

Güncelleme Tarihi:

‘İnfaz emrini damadım verdi’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2009 13:52

Adana’da kayınbiraderi 43 yaşındaki A. B. tarafından tabancayla öldürülen 24 yaşındaki Gamze B.'nin babası 55 yaşındaki Hasan Ekinci, damadını suçlayıp, “İnfaz emrini damadım verdi” iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

23 Haziran’da meydana gelen olayda, işsiz olan A.B., kardeşi 41 yaşındaki Mehmet B.’nin eşi 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Gamze B.’yi tabancayla gözünden vurdu, ardından otomobil bagajına koyup hastaneye götürdü. Genç kadın ölürken, “Kardeşimi aldatıyordu, o yüzden öldürdüm” diyen A.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Katil zanlısı, yengesinin kardeşi işe gittikten sonra sıkça evden ayrıldığını, uzun süre dönmediğini ileri sürerek, “Durumu fark edince kendisini uyardım. Olay günü de yine evden çıkıp uzun süre gelmedi. Eve dönünce Gamze B.'yi otomobilime alıp bir zeytinliğe gittik. Bana tuzak kurulmasından korktuğum için belimdeki silahın namlusuna mermi sürüp öyle indim. Bu sırada Gamze silahımı almak isteyince arbede çıktı ve başından vuruldu” dedi.

Haberin Devamı

‘İFTİRA KIZIMIN ÖLÜMÜNDEN DAHA AĞIR’
Kızının 2.5 yaşındayken annesinin öldüğünü, onu öksüz büyüttüğünü söyleyen baba Hasan Ekinci, damadı Mehmet B.’yi de suçlayıp, hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Olayda katil zanlısını damadının azmettirdiğini öne süren baba Ekinci, şunları söyledi:
“Kızım, çok güzeldi, çevresinde dikkat çekiyordu. Modern giyinirdi, kıskandılar, çekemediler. Ben onu annesiz büyüttüm. Kızım, planlı bir cinayetin kurbanı oldu. Tahrik indiriminden yararlanabilmek için kızıma iftira atıyorlar. Bu iftira kızımın ölümünden daha ağır geldi. Çevremizdeki herkes ne kadar namuslu bir kız olduğunu bilir. Bu iftira ölümünden daha ağır geldi. A., kızım için sürekli olarak, ‘Bu kızın kafasına sıkacağım bir gün’ deyip duruyormuş. Hastanede damadım bana ‘Ağabeyim A., beni aradı ve Gamze’nin yanında olduğunu söyledi. Ben de kafasına sıkmasını söyledim’ dedi. ‘Sen ne diyorsun’ dedim, ancak yakınları yanımdan alıp götürdü. Kızımın infaz emrini damadım verdi. Cinayeti azmettiren kocası, öldüren kayınbiraderidir. Bu olayın peşini bırakmayacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!