Indiana Jones çocuk kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Indiana Jones çocuk kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 02:07

Aylar önce bir dağcı kızı kurtaran Harrison Ford, şimdi de ormanda mahsur kalan 13 yaşındaki bir çocuğun imdadına yetişerek kahraman oldu.

Macera filmi ‘‘Indiana Jones’’da, eli kamçılı korkusuz bir arkeoloğu canlandıran Harrison Ford, gerçek hayatta da filmlerinden geri kalmıyor. Daha önce 3 bin 500 metre yüksekliğindeki bir dağın zirvesinde fenalık geçiren bir dağcı kızı helikopteriyle kurtaran Ford, bu kez kaybolan 13 yaşındaki bir çocuğu kurtardı.

Yolunu kaybetti

ABD'nin Wyoming Eyaleti'nde bir izci kampında kalan Cody Clawson (13), yanlış bir patikaya girmesiyle ormanda kayboldu. Köpeklerle çocuğu aramaya çıkan kurtarma ekibinin çabaları sonuç vermedi. İzci çocuk, üzerinde sadece tişört ve şort olduğu halde yağmurlu geceyi bir kaya çıkıntısının altında geçirdi.

Tehlikeli iniş

Kurtarma çalışmalarına helikopteriyle katılan Harrison Ford, çocuğun bulunduğu yere, iniş için uygun zemin bulunmamasına karşın inmeyi başardı ve çocuğu yaralanmadan kurtardı. Cody, aktörden imzalı fotoğraf alıp almadığını soranlara, ‘‘Hayır ama onunla sıcak bir kucaklaşma imzalı fotoğraftan çok daha iyiydi’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!