Independent: Pakistan depremi batı için fırsat

Güncelleme Tarihi:

Independent: Pakistan depremi batı için fırsat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 11:56

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Independent, Pakistan depremi ile ilgili yayınladığı başyazısında Pakistan depreminin batı için bir fırsat ve bir sınav olduğunu belirtti. Gazete, Pakistan’a yapılacak yardımlarla Batı’nın İslam karşıtı olduğu yönündeki görüşleri kırılabileceği yazdı.

Haberin Devamı

Pakistan’ın Müslüman bir ülke ve Keşmir’in de radikal İslam için önemli bir merkez olduğu belirtilen haberde, Batı’nın Pakistan’a mutlaka yardım etmesi gerektiği belirtildi.

Böylece, İslam karşıtı görüşlerin yıkılması için bir fırsat elde edildiği aktarılan haberde, ancak mümkün olduğunca fazla hayat kurtarmanın Batı için aynı zamanda ahlaki bir görev olduğu ifade edildi.

"NATO DAHA ERKEN HAREKETE GEÇMELİYDİ"

NATO’nun harekete geçmede geç kaldığı vurgulanan haberde, Birleşmiş Milletler Afet İşleri Koordinatörü Jan Egeland’ın 1948’deki Berlin hava köprüsü benzeri bir ağ kurulmasını istediği belirtildi.

Ancak bu konuda NATO’nun geç kaldığı belirtilen başyazıda, NATO’nun Türkiye üzerinden yardım transferine depremden neredeyse iki hafta sonra başladığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!