İncir tatlılarının en sevileni incir dolması nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

İncir tatlılarının en sevileni incir dolması nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 17:18

İncir tatlıları arasında başı çeken incir dolması, büyük küçük herkesin severek tükettiği lezzetlerden biri. Hem taze hem de kuru incirle yapılan bu tatlı, kaymak veya kremanın yanı sıra dondurmayla da tüketilebiliyor. Peki, incir dolması nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Vitamin deposu, harika bir lif kaynağı, direnç arttırıcı, kilo verdirici, kanser ile savaşan meyveler arasında başı çeken incir, çeşitli tatlıların da ana malzemelerinden biri. Özellikle incir dolması bu tatlılardan en çok yapılanı. Kendinden şekerli olan incirler, pudra şekeri ve ince çekilmiş ceviz içiyle dolduruluyor. Kaymak ve antep fıstığıyla lezzeti katlanarak sunuma hazırlanıyor.

İNCİR DOLMASI NASIL YAPILIR?

İncirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin.

Kuru incirlerin saplarını kesip iyice yıkayın ve bir cam tepsiye yan yana dizin. Ortalarını çukurlaştırıp ceviz ve pudra karışımıyla doldurun.

Şerbeti için, bir tencereye 1,5 su bardağı suya aynı ölçüde toz şekeri koyarak koyulaşıncaya kadar kaynatın. Hazırladığınız şerbeti cevizlerin üzerinde gezdirip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra, isteğe göre taze krema ve nar tanesi ile süsleyip servis yapın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!