İncelemeden imzalıyorlar

Güncelleme Tarihi:

İncelemeden imzalıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 00:00

Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, bugün TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşmeleri başlayacak Yargıtay ve Danıştay’ın daire sayısını artıran tasarı ile ilgili AK Parti MKYK üyelerine ve milletvekillerine verdiği bilgi notunda “Halen Yargıtay’da daireler kanuni dayanağı olmamasına rağmen 2, bazen 3 heyet halinde çalışmaktadır. Heyetlerde bazen 3, bazen sadece 2 üyenin görev yaptığı ancak, kararda en az 5 üyenin imzasının olması gerektiği için dosyayı hiç görmeyen ve incelemeden diğer 3 üye imza atıyor” ifadeleri yer aldı.

Ergin gönderdiği notta şöyle diyor: “Yargıtay ve Danıştay’da 1 dosya için ayrılan inceleme süresi dakikalarla ifade edilmektedir. İş yükünün artması sebebiyle her geçen gün bu süre daha da azalmaktadır. Yargıtay yılda 200 gün, günde ortalama 6 saat çalışmaktadır. 10 CD bir dosyayı 2,4 dakikada karara bağlamaktadır. Her yıl zaman aşımına uğrayan dosyalar artmaktadır.”
Bu arada Yargıtay Başkanlar Kurulu’ndan tasarıya ‘Hayır’ kararı çıktı. Kurul’da, “İstinaf mahkemeleri haziran sonu faaliyete geçecekse, 6 yeni daire kurulmasına gerek yok. Yeni dosya gelmez, gerekli tedbirler de alınırsa, bu dosyaları 1 yıl içinde bitiririz” görüşü benimsendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!