İnat camileri

Güncelleme Tarihi:

İnat camileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2001 01:57

1150 haneli Çukur Mahalle'deki Eski Cami'nin onarılması gerekince, bazı mahalle sakinleri ‘daha ucuza yaparız’ diyerek aralarında para toplayıp 150 kişilik yeni bir cami yaptırdı.

Ancak 100 yıllık Eski Cami'nin boş bırakılmasına kızan bazı mahalle sakinleri yeni camiye gitmeyip ilçe merkezindeki camilerde namazlarını kılmaya başladı.

Sırayla ezan

Eski Muhtar Ahmet Kaya önderliğindeki bu grup Eski Cami'yi restore edip yeniden ibadete açtı. 25 metre arayla iki cami, Müftülükçe atanan iki ayrı imamla hizmet vermeye başladı. İki imam ise aralarında ezan anlaşması yaptı. Önce eski imam ezanı okuyup bitiriyor, ardından yeni cami imamı ezanı okumaya başlıyor.

Camiyi yıkamayız

Mahallenin eski muhtarı Ahmet Kaya ise, ‘‘100 senelik camiyi bir tarafa bırakıp, yenisini yaptılar. Bu nedenle yeni camiye gitmedik. Benim gibi düşünen diğer mahalle sakinleriyle birlikte para toplayıp eski camiyi onardık ve kullanılır hale getirdik diye konuştu. Aybastı Müftüsü Mehmet Sönmez ise, ‘‘Ben göreve 2 ay önce başladım. Camiler ise benden önceki yönetimde yapılmış. Aslında 25 metre arayla cami olmaz. Ancak takdir edersiniz ki, yapılan cami de yıkılmaz’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!