İnanılmaz itiraflar

Güncelleme Tarihi:

İnanılmaz itiraflar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

UKRAYNA'da yakalanarak geçen hafta Türkiye'ye iade edilen arazi ve çek-senet mafyasının önde gelen isimlerinden Ayvaz Korkmaz, polisteki sorgusunun ardından dün sabah DGM'ye sevk edildi. Polisteki ifadesinde, ilişki kurduğu polis yetkililerinin isimlerini tek tek açıklayan Korkmaz, DGM savcısı Ayhan Gödekmerdan'a saatlerce ifade verdi. Korkmaz, polise, Ferruh Tankuş döneminde Narkotik Şube ile olan kirli ilişkilerini anlattı.

Şirin gözükmek için vurdurtmuş

Korkmaz, verdiği ifadede görevden alınan eski Narkotik Şube Müdürü Ferruh Tankuş'a verilmek üzeri makam şoförü Mehmet Yavuz'la para gönderdiğini iddia etti. Öldürülen, Narkotik dedektifi Bora Barış Güler'in katil zanlısını polise 'şirin gözükmek' için cezaevinde vurdurduğunu belirten Korkmaz, ‘‘Ferruh'un polislerinden mesaj geldi. Bu iş polise şirin gözükme meselesi. Ben Nazmi Deliktaş'ı vurdurdum. Bu sayede bir takım işlerimize göz yumuldu. Bu dönemde yurtdışına yaklaşık 1 ton eroin kaçırdık’’ dedi.

Polis şefine 6'lı ganyan parası

Polisin hazırladığı 120 soruyu yanıtladığı öğrenilen Korkmaz, Cinayet Bürosu'nda görevli bir amire de birkaç yıl öncesinin rakamlarıyla ayda 1.5 milyar lira ganyan ödemesi yaptığını öne sürdü. Dönemin Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürü Yener Kur ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevlendirilen polis şefi Kurtuluş Dönmezer'in, uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin ile bağlantısı bulunduğunu ileri süren Korkmaz, Cemal ve Kemal Sarıtaş kardeşlerle uzun bir süre uyuşturucu işinde ortak çalıştıklarını da söyledi.

500 bir dolar verdim, serbest kaldım

Korkmaz, ‘‘Sarıtaş kardeşlerle ortak çalışıyorduk. Bir seferinde yurtdışına çıkardığımız 163 kilo eroinden 1 milyon 600 bin mark kazandık. Fakat bana kazık attılar ve öldüler’’ dedi. Korkmaz, Kemal Sarıtaş'ın ortağı olduğu dönemde Baybaşin operasyonu doğrultusunda gözaltına alındığını, Tankuş'a verilen 500 bin dolar karşılığında da kendisinin serbest bırakıldığını iddia etti.

Operasyonu polis önceden bildirmiş

Polis müdürü Dönmezer'in, eski ortak Sarıtaş'ı Baybaşin operasyonuyla ilgili olarak arayarak ‘‘Gömülün’’ yani ortadan kaybolun mesajı verdiğini öne süren Korkmaz, ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pakistanlı Hacı Assa'yı fidye için kaçırırken, İranlı Alaatin isimli zehir tüccarını da öldürdüğünü itiraf etti. Polis, Ferruh Tankuş'un şoförü Mehmet Yavuz'un yakalanması halinde birçok olayın açığa kavuşacağı bildirildi. Toygun ATİLLA/İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!