Inanılmaz firar

Güncelleme Tarihi:

Inanılmaz firar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

58 yaşındaki bir Amerikalı kadın, bir TIR çekicisiyle, tam 4 sıra dikenli tel örgüyü yardırarak, ABD'nin en sıkı korunan cezaevindeki oğlunu kaçırttı.

Filmlerde görülebilecek olay, Miami kentinde güpegündüz yaşandı. Everglades Cezaevi'nde mahkumlar hava almak için bahçeye çıkarıldıklarında, bir TIR çekicisi hızla her biri 2.75 m yüksekliğindeki dört sıra dikenli teli yardı. Tel örgüleri geçen kamyondan bir kişi, mahkumların volta attığı bahçeye dalıp, gardiyanlara ateş açtı. Silahlı kişi, elindeki diğer silahı da kaçırılması planlanan Jay Junior Sigler'e fırlattı.

Kendisi dışardan izledi

Gardiyanlarla çıkan çatışmada TIR'ı kullanan John Beaston'la birlikte, kaçırılacak 31 yaşındaki Jay Junior yaralandılar. Ancak buna rağmen her ikisi de, az ötede bekleyen bir araca atlayarak kaçtılar. Müthiş firar yaşanırken, Jay'in annesi 58 yaşındaki anne Sandra Sigler de kendi otomobilinde, bizzat planladığı operasyonu izliyordu. Harekat başarıyla bitince anne Sigler, iki silahlı adamıyla hızla olay yerinden uzaklaştı.

Polis anneyi yakaladı

İnanılmaz firarın ardından iki ayrı otomobilde bulunan ana-oğul, plan uyarınca bir alışveriş merkezinin otoparkında buluşacaklardı. Ancak Sandra Sigler, iki adamıyla birlikte otoparka geldiği sırada yakayı ele verdi. Kaçakları bir süre takip eden cezaevi güvenlik güçlerinin verdiği eşgale uyan üçlüyü gören polis, anneyle adamlarını derhal tutukladı. O sırada olay yerine gelen John Beaston'la, Jay Junior yine kaçtılar.

Fırsattan istifade başkaları da kaçmış

Miami polisi şimdi her yerde silahlı gasp suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırılmış bulunan Jay Junior'u arıyor. Polis ayrıca, müthiş firarı fırsat bilip cezaevinden kaçan diğer mahkumların da peşinde. Tam olarak kaç mahkumun kaçtığı konusunda kesin bir rakam belirtilmiyor. Polisin verdiği bilgiye göre firari Jay Junior, 20 yıllık hapis cezasının sekiz yılını çekmişti.

Oğlunu kaçırdı ama kendi yakalandı

Miami'nin 32 km dışındaki, sıkı korunmasıyla ünlü Everglades Cezaevi 1995 yılında

inşa edilmişti. Güvenlik sistemi ileri teknolojiyle donatılan Everglades örnek cezaevi olarak gösteriliyordu. Ancak dikenli tellere buldozer gibi giren tek bir kamyon bütün güvenliği altüst etti. Müthiş firarın planlayıcısı anne Sandra Sigler oğlunu kaçırmayı başardı, ancak bu kez kendisi yakayı ele verdi. Şimdi polis yaralı olan oğlunu yakalamak için operasyon üzerine operasyon yapıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!