'İmralı'yı evlendirirler!'

Güncelleme Tarihi:

İmralıyı evlendirirler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 14:41

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Nasıl olacak da ben teröristle yanak yanağa olan bir eşbaşkanla konuşacağım” sözlerine, “Terör örgütünden talimat alanlarla görüşecek bir şeyim yok diyeceksin sonra İmralı’dan mesaj geldi diye zil takıp oynayacaksın” diyerek tepki gösterdi. Vural, Başbakan'ın mahkumların eşleriyle cezaevi dışında görüşmelerine olanak sağlayacak aile odaları ile ilgili açıklaması için de ''Yakında belki İmralı’yı da evlendirirler'' yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Vural, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Milletin vuracağı tokat

“Yeni Oslo görüşmelerini, millete pazarlama, meşrulaştırma süreci başladı. Bu sürecin içinde AK Parti, BDP, CHP, Kandil ve İmralı da bulunuyor ancak millet yok. İmralı’dan gelen mesaj, Başbakan’ı çok rahatlatmış görünüyor. Aynı dağın yeliyiz biz. Bize Oslo, bölünme sürecini hazmettirmek isteyenlere, bu millet vuracağı tokatla nerenin yeli olduğunu gösterir.

Öcalan’ı nadasa çektiler

“‘Terör öyle kolay kolay bitmez’ diyen Başbakan’ın, bugün geldiğimiz noktada terörü bitirmek için görüşmeyi vesile kılması ne kadar çelişki olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye’yi şaşkına çevirdiler, bir öyle bir böyle. Millet işin içinden çıkamaz hale geldi, gidip Oslo’da, Kandil’de iş pişirdiler. Öcalan’ı nadasa çektiler herhalde, iyi adam- kötü adam, iyi polis- kötü polis, iyi PKK- kötü PKK. İmralı, PKK’ya öfke duyuyormuş, sanki bu adam sütten çıkmış ak kaşık. Başbakan zikzaklı demeçlerle milleti felç etmek, duyarlılığını azaltmak istiyor.

Haberin Devamı

A takımı hazır

“Erdoğan’ın, A takımı hazır. Leyla Zana, Orhan Miroğlu, Kemal Burkay. Barzani ne yaptı da kongrenize çağırıyorsunuz, PKK’yı besledi diye ödüllendiriyor musunuz? Oldu olacak İmralı’yı, Kandil’i de çağırın. O tabloyu AKP’ye oy verenler de hazmetmez.

İmralı’yı da evlendirirler

“Mahkumların eşleriyle cezaevi dışında görüşmeleri projesini Türkiye’ye büyük bir müjde olarak sunuyor. Yakında belki İmralı’yı da evlendirirler. Böyle bir konunun, Türkiye’de reform olarak ortaya konulması zannedersiniz bu milletin yüzde 95’i mahkum, bütün millet bunu bekliyor. Mahkumlar için bunu yapıyorsun da eş özrü olan öğretmenleri niye bir araya getirmiyorsun?”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!