İmralı'yı denetledi

Güncelleme Tarihi:

İmralıyı denetledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Orgeneral Çevik Bir, teröristbaşı Öcalan'ın yargılandığı ve hapis yattığı İmralı Adası'nı denetledi. Birinci Ordu Komutanı Bir, Mudanya'da da incelemelerde bulundu.

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Çevik Bir, dün, bebek katili Abdullah Öcalan'ın yargılandığı ve tutuklu bulunduğu İmralı Adası ile Mudanya İlçesi'nde incelemelerde bulundu.

Dün sabah saatlerinde bir sahil güvenlik botuyla İmralı Adası'na giden ve incelemelerde bulunan Orgeneral Bir, daha sonra Mudanya'ya gelerek, İrtibat Büro Amirliği'ni ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı.

İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda da incelemelerde bulunan Orgeneral Bir, daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir helikopterle Mudanya'dan ayrıldı. Orgeneral Çevik Bir'e, gezisi sırasında 15'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Hurşit Tolon eşlik etti

İZMİR'DE APO TEPKİSİ

Bu arada, şehit yakınları, Abdullah Öcalan'ı idamdan kurtarmak için girişimlerde bulunan Avrupa ülkelerini protesto etti.

İzmir'in Konak Meydanı'nda Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı önünde toplanan şehit aileleri, Avrupa Parlamentosu'nun terörist başı Abdullah Öcalan'ın idam edilmemesi yönünde karar almasına tepki gösterdi.

Protesto gösterisinde konuşan İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alphan, Türkiye'de bağımsız yargının verdiği karara dış güçlerin müdahale edemeyeceğini belirtti, 35 bin kişinin katili Apo'yu korumaya kalkan Avrupalıların gerçek yüzünü gösterdiklerini söyledi.

Alphan, çocuklarını bu vatan uğruna şehit veren aileler olarak, mahkemenin Öcalan hakkında verdiği idam kararını Yargıtay'ın da onaylamasını beklediklerini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!