İmralı hakimi Bozlak'ı tahliye etti

Güncelleme Tarihi:

İmralı hakimi Bozlakı tahliye etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın İtalya'da yakalanmasını protesto amacıyla basın açıklaması yaptıkları ve açlık grevi başlatarak silahlı çeteye yardım ettikleri ileri sürülen HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak ve 6 arkadaşı, 8 aydır tutuklu bulundukları cezaevinden tahliye edildi.

İmralı'da Apo'yu da yargılayan Mehmet Turgut Okyay başkanlığındaki Ankara 2 Numaralı DGM heyetinin haklarında bugün tahliye kararı vermesi üzerine, HADEP Genel Başkan Murat Bozlak ile Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Güner, Ağrı Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz, parti yöneticileri Ahmat Turan Demir, M.Emin Aras, Ali Akgül ve Kemal Bülbül saat 15.15'te Güdül Cezaevi'nden çıktı.

Murat Bozlak, ‘‘Toplumun huzura ve barışa ihtiyacı var. Tahliye olduğum şu saatlerde Başbakan'ın genel af yerine kısmi affın çıkarılması konusunda yapmış olduğu açıklama bizleri son derece üzdü’’ dedi. Davada, Bozlak'ın da aralarında bulunduğu 47 sanığın 4 yıl 6'şar aydan 7 yıl 6'şar aya kadar ağır hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!