İmralı’da 6. randevu

Güncelleme Tarihi:

İmralı’da 6. randevu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

Kürt sorununun çözümü için başlatılan süreç kapsamında daha önce İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile 5 kez görüşen BDP heyeti, Adalet Bakanlığı’ndan izin alınması üzerine dün İstanbul’dan İmralı’ya giderek 6. görüşmeyi yaptı.

Haberin Devamı

Daha önce İmralı’ya giden Sırrı Süreyya Önder bu kez heyette yer almazken, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Grup Başkan Vekili Pervin Buldan’ın Öcalan’la görüşmesi 3 saat sürdü. Selahattin Demirtaş, İmralı dönüşü BDP İstanbul İl binasında görüşmeye ilişkin açıklama yaptı ve Öcalan’ın şu mesajını okudu: “İçinde bulunduğum süreci sağlıklı yürütmek için devletle olan görüşmelerim devam ediyor. Çatışmasızlık ortamı tümüyle benim çabam ve inisiyatifimle gelişmiştir. Şu ana kadar üzerime düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdim. Umarım hükümet de üzerine düşen sorumluluklara aynı ciddiyetle yaklaşır. Bu dönemde beni kullanıp aldatabileceğini düşünenler yanılıyor. Çabalarım daha fazla demokrasi ve özgürlük için. Muhataplarımın da bu fırsatı doğru değerlendirerek aynı çaba içinde olmalarını diliyorum.”
ÖCALAN’DAN GEZİ YORUMU
Demirtaş, Öcalan’ın Gezi Parkı’yla ilgili ise “Direnişi anlamlı buluyor ve selamlıyorum. Elbette ki bu duruş yeni bir siyasal kırılma yaratmıştır. Ancak hiç kimse ulusalcı, milliyetçi, darbeci çevrelere de kendini kullandırmamalı. Bu hareketin onların denetimine girmesine Türkiyeli demokrat, devrimci, yurtsever ve ilerici çevreler izin vermelidir” dediğini belirtti.
DİZAYNI KABUL ETMİYORUZ
Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder’in Gezi Parkı eylemleri sırasında üstlendiği rol nedeniyle İmralı’ya gidişinin veto edildiği iddialarıyla ilgili soruya “Hükümetin heyetlerimize yönelik dizayn etme anlayışını biz kabul etmiyoruz. Bu seferki gidişimiz Öcalan’a ve yürütülen sürece duyduğumuz saygıdan ötürüydü. Yoksa hükümetin tutumunu kabul ettiğimizden değildi. Bunun böyle bilinmesi gerekir. Bir daha aynı durumla karşılaşırsak tutumumuz daha farklı olacak” yanıtını verdi. 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!