IMF: Genç işsizler rahatsız

Güncelleme Tarihi:

IMF: Genç işsizler rahatsız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2011 09:17

Uluslararası Para Fonu Başkanı Dominique Strauss-Kahn, CNBC’ye yaptığı değerlendirmede, “Mısır ve Tunus’taki genç işsiz nüfusun tıklayan bir saatli bombaya” benzediğini, bu konuya geçen yaz dikkat çektiğini söyledi.

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor         
Haberin Devamı

            

Strauss-Kahn, “Geçen yaz, Fas’ta düzenlenen bir toplantıda, Mısır ve Tunus’taki genç işsizlere dikkat çektiğimi hatırlıyorum. O zaman da saatli bomba benzetmesini yapmıştım ve bölgedeki hükümetlerin bu konuya bir çözüm sunması gerektiğini belirtmiştim. Çünkü bu, uzun vadede büyük sıkıntılar yaratacak bir sorun” dedi. 

 

“Makroekonomik düzeydeki olumlu işaretlere rağmen, bu büyük eşitsizliği yok saymak imkansızdı” diyen IMF Başkanı şöyle devam etti:

 

“Bu kadar yüksek seviyedeki işsizlik oranı, özellikle de genç nüfusun işsizliği ve ülkedeki eşitsizlik, sonu ayaklanmayla biten bir sosyal sorun haline dönüştü.”

 

Haberin Devamı

Mısır ekonomisinin 2010’un son çeyreğinde yüzde 6-6.2 oranında büyümesi bekleniyor ancak ülkede nüfusun yüzde 18’i fakirlik sınırının altına yaşıyor. Mısır’da resmi işsizlik oranınınsa, çift haneli rakamlarda seyrediyor.

 

Strauss-Kahn, “Toplumda eşitlik sağlamadan, başarılı bir ekonomik büyüme bekleyemezsiniz” dedi.

 

 

IMF’İN ROLÜ

Strauss-Kahn, IMF’in Mısır’a doğrudan müdahale edemeyeceğini çünkü yetkilerinin makroekonomik ve finansal düzeyde sınırlı kaldığını belirtti.

 

IMF Başkanı, “Birçok ülkede, toplumun farklı bölümleri arasındaki gerilim artmış durumda ve birlikte çalıştığımız ülkelerin politikalarına daha fazla müdahale etmeye başladık” dedi.

 

*Bu yazı CNBC.com'da "Egypt Youth Unemployment Was 'Time Bomb': IMF Head" başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                

                                

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  

http://twitter.com/HurriyetEkonet   

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!