'İmece' usulü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2019 22:57

SİVAS’te merkeze bağlı Hıdırnalı köyünde kayalıklarda mahsur kalan Ahmet Turan İmece'nin gebe ineği, köylüler tarafından kurtarılıp, ağaçtan yapılan sedyeyle taşındı. İmece'nin ineğinin kurtarılma anları cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Haberin Devamı

Hıdırnalı köyünde yaşayan Ahmet Turan İmece’ye ait gebe inek, bir süre önce kayalıklarda mahsur kaldı. Hayvanlarını otlattığı sırada ineklerden birinin eksik olduğunu gören İmece, çevrede yaptığı araştırmalarda hayvanın uçurumun kenarındaki kayalıklara sıkıştığını gördü.

İmece’nin durumu bildirmesi üzerine köylüler ineği kurtarmak için harekete geçti. Kayalıklardan kurtarılan inek yürüyemeyince İmece ve köylüler bulunduğu yere çadır yapıp, içerisine yiyeceğini bıraktı. Gece arazide kalan ineğin bulunduğu alana araç ulaşımının olmaması üzerine durum Sivas İl Özel İdaresi yetkililerine bildirildi.

İş makinesi gebe ineğin bulunduğu alana kadar yol açtı. Yürüyemeyen inek için köylüler ağaç ve çalılardan sedye yapıp onu da traktörün arkasına bağlayarak köye kadar taşıdı. Ahmet Turan İmece, gebe ineğinin kurtarılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. İneğin kurtarılma anları da cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.

İMECE NEDİR?

Haberin Devamı

1- Kırsal topluluklarda köyün zorunlu ve isteğe bağlı işlerinin köylülerce eşit şartlarda emek birliğiyle gerçekleştirilmesi.

2- Birçok kimsenin toplanıp el birliğiyle bir kişinin veya bir topluluğun işini görmesi ve böylece işlerin sıra ile bitirilmesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!