İmar sanıklarına hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

İmar sanıklarına hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 18:24

TMSF tarafından el konulan İmar Bankası'nın zarara uğratılmasına ilişkin davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Bahattin Uzan'ın da aralarında bulunduğu 8 sanığının “cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak”,”zimmet” ve “Bankalar Kanunu'na aykırılık” suçlarından çeşitli hapis cezalarına çarptırılmasını istedi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hilmi Başaran, Bahattin Uzan, Mustafa Akar, Tacettin Pak ve Yeşim Öztürk ile tutuksuz yargılanan Erol Hürbaş, Yaşar Avni Güral, Birol Çilingir, Gürol Demirkol, Nurettin Sivlim, Nedim Çokçok ve Gül Handan Ertargın katıldı.
Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Selamettin Celep, yazılı olarak hazırladığı 20 sayfalık esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sundu.
Savcı Celep, bankanın eski Genel Müdürü Hilmi Başaran'ın “cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve teşekküle üye olmak”, ”zimmet” ve “mevduat sahiplerinin mevduatlarını geri almalarını kasıtlı olarak engellemek” suçunu düzenleyen 4389 sayılı Bankalar Kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasına aykırı davranmaktan 7.5 ile 16 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
Bahattin Uzan, Mustafa Akar, Tacettin Pak ve Yeşim Öztürk'ün ”cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve teşekküle üye olmak” ile “zimmet suçuna iştirak”ten 4 ile 8 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını isteyen Savcı Celep, Erol Hürbaş, Yaşar Avni Güral ve Birol Çilingir'in de “4389 sayılı Bankalar Kanunu'nun 22. maddesinin 2 fıkrasına aykırı davrandıkları” gerekçesiyle 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti.
Davanın gıyabi tutuklu sanıkları Kemal, Yavuz ve Hakan Uzan hakkındaki davanın ayrılmasını öngören savcı Celep, 14 Haziran 2005 tarihinde ölen Sadık Karagöz hakkındaki davanın da düşürülmesini istedi.
Savcı Celep, davanın diğer 14 sanığının ise haklarındaki suçlardan beraatlerini öngördü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!