İmamlara çevre dersi

Güncelleme Tarihi:

İmamlara çevre dersi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Berna Yılmaz'ın sponsorluğundaki TEMA eğitim kampında bu kez imamlar eğitiliyor. Türkiye'nin 40 ilinden gelen imamlara Bolu Aladağlar'da toprak, erezyon, orman gibi konularda uygulamalı eğitim veriliyor.

TEMA Vakfı, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz sponsorluğundaki eğitim kamplarını Bolu Aladağ'da sürdürüyor. Erozyon konusunda halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan TEMA, 3. kampında 40 imamı, hem görsel eğitim materyali, hem de arazide uygulamalı olarak eğitiyor. TEMA Vakfı Kadın Kolları Başkanı Berna Yılmaz'a, 15 milyar liraya mal olduğu belirtilen kamplarda, 8 haftalık eğitim sırasında, birer hafta süreyle uzmanlar tarafından erozyon ve toprak konusu anlatılıyor. Kampta, Diyanet İşleri ile işbirliği içinde Türkiye'nin 40 ilinden, 40 imama, toprak-erozyon, arazi kullanımı planlanması, çevre ve İslam, orman ve erozyon ilişkileri, mera ve erozyon ilişkileri, biyolojik çeşitlilikle yeni çıkan mera kanunu hakkında bilgiler veriliyor. İlk 2 kampın TEMA gönüllü temsilcilerine verildiğini belirten Vakıf Eğitim Bölümü Başkanı Celal Ergün, imamlardan sonra Almanya'da okuyan Alman ve Türk öğrencilere, erozyon eğitmenleri ve öğretmenlerine, daha sonra da lider izcilere eğitim verileceğini söyledi. TEMA olarak, bu konuyu anlatmak için girilmedik okul, girilmedik kurum ve kuruluş, girilmedik kışla ve cami bırakmayacaklarını belirten Ergün, şöyle dedi:

‘‘Milli Eğitim'in müfredatlarında bu konunun ders olarak okutulması için çalışmalarımız sürüyor. YÖK ile yaptığımız işbirliği ile Anadolu Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesi'nde, ilköğretim öğretmenleri lisans tamamlama programlarına, çevre ve insan başlığı altında girdik. Geçen yıl ders olarak okutulmaya başlandı. Çeşitli üniversitelerle yaptığımız görüşmeler ile bu konunun lisans programı, veya seçmeli ders olarak okutulmasını sağladık.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!