İmamla müezzin karakolluk oldu

Güncelleme Tarihi:

İmamla müezzin karakolluk oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2009 16:43

BURSA'da Merkez Ertuğrulgazi Camii'nde görevli imam 38 yaşındaki Nazmi Özden ile müezzinlik yapan 64 yaşındaki Selahattin Araç arasında rahle yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

Çevredekilerin ayırdığı kavgadan sonra gelen polisler imam ve müezzini polis merkezine götürdü. Karakolda ifadeleri aldıktan sonra serbest bırakılan Özden ve Araç, birbirlerinden şikayetçi oldu.

Olay, bugün sabah saatlerinde, merkez Yıldırım İlçesi Ertuğrulgazi Mahallesi Merkez Ertuğrulgazi Camii'nde 2 yıldır görev yapan imam Nazmi Özden ile 20 yıldan beri aynı camide görev yapan müezzin Selahattin Araç, caminin iki ayrı bölümünde, Kuran kursuna katılan çocuklara ders vermeye başladı. Bu sırada Selahattin Araç, öğrencilerden birini imam Nazmi Özden'e göndererek, rahle göndermesini istedi.

İmam Özden'in, “Şimdi bana lazım. Sonra gelip kendisi alsın” yanıtına sinirlenen müezzin Selahattin Araç, imam Özden'in bulunduğu bölüme gelip üzerine yürüdü. İmam Özden de üzerinde oturduğu sandalyeyi kaldırıp, müezzin Araç'ın boğazına dayayarak duvara sıkıştırdı.

Kurs öğrencilerinden bir bölümü araya girerken, bir bölümü de cami yanındaki çay bahçesinde oturanlara haber verdi. Gelenlerin ayırdığı kavgadan sonra polis olay yerine gelerek imam ve müezzini, Ertuğrulgazi Polis Merkezi'ne götürdü. Karakolda ifadeleri aldıktan sonra serbest bırakılan Özden ve Araç, birbirlerinden şikayetçi oldu.

Yıldırım İlçe Müftülüğü de bu olayın ardından, cuma namazı için Müftülük'te görevli başka bir imam görevlendirdi. Gelen imam, cuma hutbesini ‘arkadaşlık ve kardeşlik’ konusunda verdi.

Kavgayı ayıran Nuri Erçoskun ve Celal Şekerbulak, imamın kavga sırasında çok sinirli olduğunu ve kendilerine de saldırdığını öne sürdü. Kavgaya tanıklık eden 15 yaşındaki Mustafa Sönmez ve 14 yaşındaki Muhammet Yolaşan da rahle yüzünden kavga çıkınca korktuklarını ve çay bahçesindekilere haber verdiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!