İmamın aşk dehşeti

Güncelleme Tarihi:

İmamın aşk dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Aşık olduğu kızın başkasıyla evlendiğini öğrenen evli ve 4 çocuklu imam Mehmet Kaya, 7 kişiyi öldürüp, intihar etti. 19 yaşındaki Zübeyde'yi kuma alamayınca çılgına dönen Kaya, genç kızı ve ailesini kurşun yağmuruna tuttu. 4 şarjör boşaltan Kaya, polisi görünce tabancayı şakağına dayayıp, son kez tetiği çekti.

Almanya'nın Bielefeld kentinde aşık olduğu 19 yaşındaki Zübeyde Tetik'in Türkiye'de başka biriyle evlendirildiğini duyunca çılgına dönen 34 yaşındaki imam Mehmet Kaya, ‘‘Onu başkasına yar etmem’’ diyerek silahıyla 7 kişiyi öldürüp, ardından da intihar etti.

Önceki gece saat 21.00 sıralarında ailenin oturduğu Koblenzer Caddesi 21 numaralı binada meydana gelen olayda 61 yaşındaki baba Halit Tetik, 29 yaşındaki oğlu Mehmet Tetik, 32 yaşındaki gelinleri Ayşe Tetik, 26 yaşınhdaki kızı Ayşe Çerçi, 31 yaşındaki damat Kemal Çerçi ve olayın kahramanı 19 yaşındaki Zübeyde Tetik ile 17 yaşıdaki kızkardeşi Esengül Tetik öldü.

Cinayetten sonra minibüsüyle Tübingen'e kaçan Uşaklı imam Mehmet Kaya, oturduğu evin önünde çevresini saran polisi görünce tabancasını alnına dayayarak tetiği çekti.

EVLİLİK İŞE YARAMADI

Almanya'nın Tübingen şehrinde oturan evli ve 4 çocuk babası 34 yaşındaki Mehmet Kaya, ailece görüştükleri Hataylı Tetik ailesinin 19 yaşındaki kızı Zübeyde'ye aşık oldu. Israrla kuma olarak almak istedi. Ancak, Tetik ailesi buna karşı çıktı. iki ailenin arası açılınca, baba Halil Tetik, Suriye'de oturan kızkardeşi Emine'nin küçük oğlu Ahmet'le kızı Zübeyde'yi 25 Temmuz 1999'da Lazkiye'de evlendirdi. Düğün nedeniyle Lazkiye ve Hatay'da bir süre kalan Tetik ailesi Almanya'ya döndü. Zübeyde'nin imam nikahıyla evlendirilmesi Mehmet Kaya'yı deliye döndürdü.

KORKUNÇ İNTİKAM

Sevdiği kadının Almanya'ya döndüğünü öğrenen Kaya, önceki gece saat 21.00 sıralarında Tetik ailesinin evine geldi. Silahını hazırlayıp zile basan katil, kapıyı açan gelin Ayşe Tetik'i iki kurşunla öldürdü. Daha sonra oturma odasına geçen Kaya, önüne geleni kurşunlamaya başladı. Anne Fatima ayaklarına sarılarak, ‘‘Yalvarırım kıyma onlara’’ diye Kaya'yı engellemeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Katil, baba Halit Tetik'i alnından vurdu. Yatak odasına kaçan Ayşe Çerçi, Zübeyde Tetik ve Esengül Teti'i de tek tek kurşunladı. Korkudan odanın bir köşesine saklanan 15 yaşındaki Fatoş ile 13 yaşındaki Gül büyük bir şans eseri olaydan yara almadan kurtuldular. Yan odada uyuyan 3 yaşındaki üçüzlerden Meryem ile Cafer'in de durumlarının iyi olduğu belirtildi. Diğer üçüz kardeş olan Hatice'nin ise rahatsızlığı dolayısıyla hastanede olduğu bildirildi.

EVİNİN ÖNÜNDE İNTİHAR

Minibüsüyle olay yerinden ayrılan Kaya, evinin yakınlarına park ederken polisi karşısında görünce tabancasını alnına dayayarak tetiği çekti.

BÖYLE VAHŞET GÖRMEDİK

Bielefeld Savcısı Klaus Metzler ve Bielefeld Polisi Cinayet Masası Şefi Hartmut Runte, şimdiye kadar böyle bir olaya tanık olmadıklarını belirttiler. Metzler, ‘‘İmamlık yapan katil 7.65'lik ruhsatsız tabancasıyla öldürdüğü herkese en az 2 kurşun sıktı. Evde toplam 18 boş kovan bulduk. 4 şarjör değiştirmiş’’ dedi.

Sarkıntılık edince imamlıktan atılmış

BIELEFELD Merkez Camii'nde hoca olarak 6 yıla yakın çalışan Mehmet Kaya, Almanya'ya eşini ve 2 çocuğunu da getirdi. 4 çocuğundan 2'si Almanya'da dünyaya geldi. Ancak kurslara katılan genç kızlara sarkıntılık yaptığı iddia ve şikayetleri üzerine hocanın merkez camisindeki görevi sona erdirildi. Kaya, sevdiği kızın ailesini öldürürken gözünü bile kırpmadı. Geride perişan olmuş iki aile bıraktı.

Hatay ve Lazkiye yasa boğuldu

Uşaklı, ilahiyat fakültesi mezunu 34 yaşındaki Mehmet Kaya'nın Almanya'nın Bielefeld kasabasında sıktığı kurşunlar, Hatay ve Uşak ile Suriye'nin Lazkiye kentinde de yürekleri dağladı.

Gözü dönmüş imamın katlettiği Halil Tetik'in yakınları, Antakya'da oturan evli kızı Dilber Bağrıyanık'ın evinde toplandı. Tetik'in doğum yeri Yayladağ ilçesine bağlı Topraktutan köyündeki akrabaları, başta kardeşi Mehmet Ali Tetik olmak üzere Antakya'ya geldi. Gözyaşlarına boğulan Tetik ailesinin fertleri, 6 yakınlarını birden öldüren Mehmet Kaya'ya lanet yağdırdı. Kaya'nın Uşak'ın Ulubey ilçesine bağlı Hasköy'deki yakınları da şoka girdi. Babası emekli imam Ayvaz Kaya, oğlu Mehmet'in yaptıklarına inanmak istemedi. Annesi Halime Kaya da, sinir krizi geçirdi. Ayvaz Kaya, oğlu Mehmet'in son derece sakin bir yapısı olduğunu, olayı tam olarak öğrenmeden bir yorum yapamayacağını söylemekle yetindi.

Henüz Almanya'ya gidemediği için, Suriye'nin Lazkiye kentinde bulunan damat Ahmet Çerçi ve ailesi de olayı duyunca perişan oldu.

Kaya'nın mezun olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ndeki hocaları ve bir süre vaizlik yaptığı Aliağa'daki arkadaşları da olaya inanamadı.

Zübeyde öldü Ahmet kurtuldu

AkrabasıAhmet Çerçi ile evlenmek, Zübeyde için çılgın imamdan kurtulmanın bir yoluydu. Ailesi de böyle uygun görmüştü. Zübeyde Ahmet ile telli dvaklı gelinliğini giyip evlendi. Ahmet Çerçi, henüz Almanya'ya gidemeyip Suriye'nin Lazkiye kentinde kaldığı için kurtuldu. Ahmet Çerçi, geçen Temmuzda evlendiği karısının ölüm haberiyle perişan oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!