İmam'dan Kur'an kursu öğrencisine taciz

Güncelleme Tarihi:

İmamdan Kuran kursu öğrencisine taciz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 10:57

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Kur'an kursunda tanıştığı genç kızı, “muska yapmakla tehdit ederek taciz ettiği” iddia edilen imam hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Zonguldak'tan Perşembe'ye bağlı Hacıosmanlar Köyü'ne tayini çıkan evli 5 çocuk babası R.B.(54), 2007 Ekim ayında köy camiinde yetişkinler için Kuran kursu açtı. R.B., kursa katılan komşusu 18 yaşındaki E.K. ile birlikte tüm kursiyerlerin cep telefonu numaralarını aldı. R.B., kızıyla arkadaş olan E.K.'ye geçen Ramazan ayından önce sevgi sözcükleri içeren mesajlar attı.

R.B., görüşme istemini kabul etmeyince bir süre sonra evde kimsenin olmadığı sırada E.K.'nin evine gitti. Burada E.K.'ye cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen R.B., “Muska yapmak ve köyde adını kötüye çıkarmakla” tehdit ederek korkuttuğu genç kıza birkaç defa daha evine giderek tacizde bulunmaya devam etti.

Genç kızın ailesi, komşularının imamı evlerinden çıkarken gördüklerini söylemesi üzerine durumdan şüphelenerek E.K. ile görüştü. Genç kızın olayı anlatması üzerine aile Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Jandarma tarafından gözaltına alınan imam R.B., dün sevk edildiği Çaycuma Adliyesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

İmamı, hangi amaçla geldiğini bilmediği için evine aldığını ancak daha sonra sözlü hem de elle tacizine maruz kaldığını öne süren E.K., “Beni ilişkiye bile zorladı. Muska yapmakla tehdit ettiği için korktum ve aileme durumu anlatamadım” dedi.

İddiaların ardından emekliye ayrılan R.B. ise, tacizin söz konusu olmadığını sadece mesajlaştıklarını söyledi. E.K. ile kursta tanışmadığını, evleri yakın olduğu için daha önce tanıştıklarını belirten R.B., kursiyerlerin cep telefonu numarasını kursa gelmediklerinde kendilerini aramak için aldığını öne sürdü. Kendisine iftira atıldığını öne süren R.B., “Bu kız ailesi ve başkaları tarafından yönlendirildi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!