İmam Ozan'ın babası: "Adalet yerini buldu"

Güncelleme Tarihi:

İmam Ozanın babası: Adalet yerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 15:17

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde öldürülen 7'si çocuk 44 kişiden biri olan imam Kamil Ozan'ın babası İzzet Ozan, sanıklara verilen cezanın idam olması gerektiğini savunarak, “Af çıkmazsa adalet yüzde 90 yerini buldu” dedi.

Haberin Devamı

İzzet Ozan, yaptığı açıklamada, sanıklara verilen hapis cezasının vicdanları rahatlattığını belirterek, “Evladım geri gelmeyecek ama başka insanların canlarının yanmaması için onlara idam cezası verilmesini isterdim” diye konuştu.

Sanıkların bir süre sonra afla cezaevinden çıkması durumunda adaletin yerini bulmayacağını savunan İzzet Ozan, şunları söyledi:
“Onları af yetkisi bende olmalı, canı yanan insanlarda olmalı. Bu acıyla alakası olmayan insanlarda olmamalı. Çünkü onlar o acıyı tatmadı. Af çıkmazsa adalet yüzde 90 yerini buldu. Orada bu olayı tezgahlayanlar ceza almadı ama olayı gerçekleştirenler ceza aldı.”

Oğlunun öldürülmesinin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçtiğini anımsatan İzzet Ozan, suçlularla veya yakınlarıyla görüşmediklerini söyledi.

Saldırıda hayatını kaybeden kişilerin yakınlarıyla sürekli irtibat halinde olduklarını belirten İzzet Ozan, şunları kaydetti:
“Oğlumuzun ölüm yıl dönümü olan 4 Mayısta Bilge köyüne gideceğiz. Oradaki anma törenine katılacağız, ölenlerin ruhları için mevlit okutacağız. Orada oğlumun da temsili mezarı var. Bu olayların bitmesi, çatışmaların durması, Türkler ile Kürtler arasında sevgi köprüsü kurulmasından yanayız. Mardinlilerle, Kürtlerle hiçbir sorunumuz yok. Birbirimize sevgiyle yaklaşıp bu olayların durmasına katkıda bulunmak için her yıl orada bulunacağız. 9 Mayısta da oğlumun buradaki mezarı başında anma töreni düzenleyeceğiz.”

Baba İzzet Ozan, tüm hayatını İslamiyete göre yaşayan oğlunun şehit olduğunu belirterek, “Oğlum ölümlerin en güzeliyle öldü. Namazını kılmış, cemaatiyle birlikte yaptığı işin bilincinde öldü. Bu teselli kaynağımız” dedi.

Oğlunun ölümünün ardından kaymakamlıktan maddi destek aldıklarını ifade eden Ozan, oğlunun maaşının bağlanması için Sosyal Güvenlik Kurumuna yaptıkları başvurunun reddedildiğini, oğullarının üzerinden yararlandıkları sağlık güvencesinin kaldırıldığını ancak kendilerine kaymakamlıkça yeşil kart çıkarıldığını söyledi.
Evlerinin yakınındaki parka oğullarının adının verildiğini belirten Ozan, oğullarının adının oturdukları sokağa da verileceğini ancak bu konuda henüz karar çıkmadığını bildirdi.

Çiftçilikle uğraştığını ifade eden Ozan, oğlunun ölümünün ardından müftülükte 1 Nisan itibarıyla işe yerleştirildiğini ve eşiyle birlikte hacca gönderildiğini kaydetti.
Ozan, “Devletten bize maaş bağlanması konusunda beklentimiz ve isteğimiz yok ama bir memur şehit verdik. İmkan varsa, 2 kızım üniversitede okuyor, onlardan birine devlet memuru olarak iş versin” diye konuştu.

“OĞLUMUN ÇALIŞMA AZMİ ÖRNEK OLSUN”

Gözyaşlarına hakim olamayan anne Neriman Ozan ise oğlunun Mardin'i, Bilge köyünü çok sevdiğini, orada severek, azimle görev yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
“Oğlumun çalışma azmi yeni göreve başlayanlara örnek olarak gösterilmeli. Oğlumun oradaki çalışma süresi 15 Ocak 2009'da dolmuştu. Tayinini istemesini söyledik ama oğlum orayı çok sevdiğini, gelmek istemediğini belirtti, mayıs ayında da cenazesi geldi. Oğlum onları sevdi, onlara güvendi, onların çocuklarını gezdirdi.”

Oğullarının adının verildiği parka giden İzzet ve Neriman Ozan, daha sonra oğullarının mezarını ziyaret edip dua okudu.

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde, 4 Mayısta, nikah töreni sırasında meydana gelen saldırıda, 24 yaşındaki imam Kazım Ozan'ın da aralarında bulunduğu 7'si çocuk 44 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!