İmam kadınlardan dayak yedi

Güncelleme Tarihi:

İmam kadınlardan dayak yedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 12:12

Sakarya'nın Geyve ilçesinde, bir imam ile köylü kadınlar arasında çıkan kavgada imam ve 3 kadın yaralandı.

Haberin Devamı

İMAM EFENDİ KADINLARDAN DAYAK YEDİ

SAKARYA'nın Geyve İlçesi'ne bağlı Sütalan Köyü'nde 3 kadın, evlerinin önünde otururken cep telefonuyla görüntülerini aldığını ileri sürdükleri imam 53 yaşındaki Salih Savaş'ın, buna karşı çıkınca kendilerini dövdüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu.

Sütalan Köyü'nün Elmaderesi Mahallesi Camii'nde 4 yıldan bu yana görev yapan imam Salih Savaş, dün cuma namazının ardından camiden çıkıp evine giderken, ididaya göre evlerinin önünde oturan H.K., E.T. ve E.D.'nin cep telefonuyla fotoğraflarını çekti. Buna karşı çıkan kadınlarla imam arasında tartışma başladı. İddiaya göre imam Salih Savaş, kadınları taş ve sopayla saldırıp dövdü ve saçlarını çekti.

Köylü kadınlar H.K., E.T. ve E.D.'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan imam Salih Savaş, Geyve İlce Jandarma Komutanlığı’na getirilerek sorgulandı. Savaş'ın cep telefonu da incelemeye alındı.

KADINLAR OLAYI ANLATTI

Dövüldüklerine ilişkin Geyve Devlet Hastanesi'nden geçici rapor alan 3 kadın jandarmada ifade verdi. Kadınlar ifadelerinde imamın kendilerine sopa ve taşla saldırdığını, yakalayıp saçlarını çektiğini ileri sürdü.

Şikayetçi kadınlardan H.K., 4 yıldır köyde imamlık yapan Savaş'ın evli mi bekar mı olduğunu kimsenin bilmediğini, garip davranışları olduğunu ileri sürdü. H.K., “Camiden çıktığında cep telefonuyla fotoğrafımızı çekti. ‘Niye çekiyorsun?' deyince bize taş ve sopayla saldırdı. Ne olduğunu anlamadık. Hepimiz kaçmaya başladık” dedi.

Garip davranışları olduğunu ileri sürdüğü imamın üç hafta kadar önce evinde kadın saçı bulduğunu söyleyerek olay çıkardığını söyleyen H.K. “Bunu köyde ulu orta bağıra bağıra söylüyordu. Tüm köy kadınları bu yüzden çileden çıkmıştı” diye konuştu.

İMAMIN TEPKİSİ

Görev yaptığı köyde 3 kadını dövmekle suçlanan imam Salih Savaş da jandarmadaki sorgusunda suçlamayı reddetti ve ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. İmam Savaş serbest kaldıktan sonra görüntüsünü alan gazetecilere  “Neden izinsiz çekiyorsunuz?” diye bağırdı.
Sakarya Müftülüğü de imam Salih Savaş hakmkında idari soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!