İmam Hatip öğretmenine cinsel istismardan dava: Savcılık 275 yıl istedi

Güncelleme Tarihi:

İmam Hatip öğretmenine cinsel istismardan dava: Savcılık 275 yıl istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 22:12

Keçiören İmam Hatip Lisesi öğretmeni ikinci kez ‘cinsel taciz’den hâkim karşısında. Üstelik bu kez şikâyetçiler arasında bir öğrencinin annesi de var.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Keçiören Anadolu İmam Hatip Lisesi Kuran öğretmeni Sefer A. (55) hakkında, 15 yaşından küçük 12 kız öğrencisine cinsel istismar ve tacizde; bir veliye de tacizde bulunduğu iddiasıyla 274.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mustafa Başer’in hazırladığı iddianamede şunlar kaydedildi:

“Öğretmen Sefer A. 15 yaşından küçük birçok kız öğrenciyi belinden sarılarak öptü. Cinsel güdüyle vücutlarına bakarak inceledi. Dokundu, tensel temas kurdu.”

‘BABA ŞEFKATİ GÖSTERDİM’

Şüphelinin taciz ettiği öne sürülen öğrenci velisi İ.Y. ise savcılık ifadesinde şunları söyledi: “Beni çok beğendiğini, ev açacağını, iyi bakacağını, karısının ihtiyaçlarına cevap vermediğini söyledi. Sürekli telefonla arayıp rahatsız ediyordu.”
Sefer A., “Kız-erkek ayrımı yapmadan onlara gerekli sevgi ve şefkati gösteririm. Öğrencilerim de bir baba gibi görerek benden saygılarını esirgemezler” diyerek suçlamaları reddetti.

Haberin Devamı

‘EMEKLİ OL, OLAY KAPANSIN’

Okul yönetiminin “Emekli ol, olay kapansın” sözlerine rağmen şüphelinin kabul etmediği de belirtilen iddianamede, sanık hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2004 tarihinde bazı öğrencilere sarkıntılık suçlamasından ‘takipsizlik’ kararı verdiği de yer aldı.
İddianameyi dün kabul eden Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklama talebini ilk duruşmada karara bağlayacak. Bakanlık da şüpheli hakkında idari soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!