İmam hatip açmadım

Güncelleme Tarihi:

İmam hatip açmadım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 00:00

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Şubat ayında çeşitli branşlarda 16 bin yeni öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Çelik, CNN Türk’de dün Ankara Kulisi’nde Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Çelik, bir soru üzerine de Milli Eğitim Bakanlığı’nda bu yıl 20 bin öğretmenin emekli olduğunu, yasaya göre bunun yüzde 80’i kadar yeni atama yapabileceklerini belirterek Şubat ayında 16 bin öğretmen ataması yapılacağını bildirdi.

Çelik, bu yüzde 80’lik atama oranı dışında, kullanımı serbest bırakılacak 21 bin kadro daha olduğunu ve bunun da yüzde 45’i veya 50’sinin Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmesinin beklendiğini belirterek, bu konuda personelden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile görüştüğünü, bu konudaki kadro isteklerini ilettiğini bildirdi. Çelik, "Oradan da 10-11 bin öğretmen kadrosu verilirse 25-26 bin öğretmen kadrosu yapabiliriz" dedi.

ATATÜRK’Ü İSTİSMAR ETMEYİN

İmam hatiplerin gündeminin yüzde 1’i bile olmadığını da söyleyen Çelik, "Ben bir tane imam hatip okulu açmadım" dedi. Çelik, Konya’da Cemalettin Kaplan’ın kitaplarını okula demirbaş kaydettiren il Milli Eğitim Müdürü ile ilgili soru üzerine de, "Ben o milli eğitim müdürünü başarılı bulmadığım için görevden aldım" diye konuştu. "Ben Atatürkçü düşüncelerim nedeniyle görevden alındım diyene sadece gülerim" diyen Çelik, şunları söyledi: "Atatürk’ü istismar etmeyelim. Bunları duyduğumda cidden gülüyorum."

12 YILLIK EĞİTİM 2 YILDA

Bakan Çelik, AB üyelik müzakereleri çerçevesinde zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılıp çıkarılmayacağı yönündeki bir soru üzerine, AB ülkelerinde sorunlu eğitim konusunda bir kesinlik olmadığını bildirdi. Çelik, taşımalı eğitime de devam edilerek, 2 yıl içinde 12 yıllık zorunlu eğitime adaptasyonun sağlanabileceğini açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!