İmam dernekten, psikolog belediyeden

Güncelleme Tarihi:

İmam dernekten, psikolog belediyeden
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 09:39

Çankaya'da, bir sivil toplum örgütü cenaze evlerine imam, ilçe belediyesi de psikolog göndererek vatandaşların acısını hafifletmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Çankaya Gönüllüleri Derneği Başkanı Osman Gökçek, yaptığı açıklamada, başkanı olduğu 2 sivil toplum örgütü aracılığıyla uzun süredir Çankaya'da yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.

Çankaya Gönüllüleri Derneği olarak Çankaya'da ikamet eden vatandaşlardan yakınlarını kaybedenlerin acılarını paylaşmaya çalıştıklarını söyleyen Gökçek, bu doğrultuda cenaze evlerine gidip, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulunduklarını anlattı.

Gökçek, ziyaret sırasında beraberinde bulunan bir imam aracılığıyla ölen kişinin hayrına dua ettiklerini belirterek, bunun “dinin ve Türk geleneğinin bir gereği” olduğunu dile getirdi.

Osman Gökçek, bu uygulamanın ilgi görmesi ve vatandaşların takdirini kazanması üzerine ilerleyen günlerde cenaze evlerinde Çankaya Belediyesince görevlendirilen psikologlarla karşılaşmaya başladıklarını kaydetti.

PSİKOLOG VE KEFEN BELEDİYEDEN

Çankaya Belediyesi yetkilileri ise uygulamaya geçirdikleri proje çerçevesinde, belediyeye yapılan cenaze bildiriminin ardından, cenaze hizmetleri konusunda özel eğitilmiş doktor, psikolog ve cenaze memurundan oluşan bir ekibi cenaze evlerinde ücretsiz olarak görevlendirdiklerini bildirdiler.

Haberin Devamı

Yakınlarını kaybedenlerin büyük bir duygusal yıkım yaşadıklarına işaret eden yetkililer, psikologların acılı vatandaşların sıkıntılarını hafifletmek amacıyla ekipte yer aldığını vurguladılar.

Yetkililer, cenaze hizmetleri kapsamında ayrıca kadın, erkek ve çocuklar için özel olarak hazırlanmış, içinde kefen, sünger, havlu, pamuk, gül suyu, sabun ve çörek otu gibi malzemelerin yer aldığı bir “cenaze ihtiyaç kutusu”nu da isteyen tüm vatandaşlara ücretsiz olarak verdiklerini söylediler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!