İmam, Bebek Camii’nde oğluna düğün yaptı

Güncelleme Tarihi:

İmam, Bebek Camii’nde oğluna düğün yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2007 00:00

Sırtında Arapça "Allah" yazan dövme bulunduğu için 1997’de Bebek’te öldürülen barmen Oğuz Atak’ın cenaze namazını kıldırmadığı için tepki çeken İmam Seyfettin Çetin, 21 yaşındaki grafiker oğlu İlhan Çetin’e 15 yıldır görev yaptığı Bebek Camii’nde ilahili, semazenli, mehteranlı düğün yaptı.

Önceki gün saat 18.00’de başlayan düğün saat 21.30’da takı töreni ve aile fotoğraflarının çekiminin ardından gelin ile damadın camiden ayrılması ile sona erdi. Düğün öncesi caminin avlusuna masa ve sandalyeler getirildi. Mehteran Takımı’nın müziği eşliğinde yemek yendi. Saat 20.00’de mehteran takımının gösterisi bitti. Daha sonra Kur’an, ilahi ve dualar okundu.

Harem selamlık oturan misafirler akşam namazını da kıldı. Gelinin adı ise bir sır gibi saklandı. Telefonla ulaştığımız Seyfettin Çetin önce "Bu normal bir düğün" dedi sonra da konuşmak istemediğini söyledi.

Düğün gecesi, caminin yanındaki Bebek Kahve’de oturduğunu söyleyen Cem Özer şunları söyledi: "Bebek’te yaşıyorum bugüne kadar böyle bir şey ne gördüm ne işittim. Böyle şatafatlı olması benim kanımca İslamiyet’e de çok uygun değil. İslam’da dikkat çekmek yoktur" dedi.

SORUŞTURMA AÇILIYOR

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı yaptığı yazılı açıklamada camideki düğün için İlçe Müftülüğü’nden izin alınmadığını tespit ettiklerini söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı kanunlarında "Mabetler kiraya verilemez ve ibadethane haricinde hiçbir iş için kullanılamaz" hükmü olduğunu belirten Çağrıcı, şunları söyledi: Çağrıcı, "Camiler oraya girmek isteyen herkese açık olup özel mülk gibi girme yasağı konulamaz. Bu nedenlerle Beşiktaş Müftülüğümüz gerekli görürse ilgili cami görevlisi hakkında idari soruşturma açacaktır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!