İlköğretimde tek kişilik sıra dönemi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İlköğretimde tek kişilik sıra dönemi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

İlköğretim reformu kapsamında aynı sırada 2-3 öğrenci dönemi sona eriyor. Gelecek öğretim yılından itibaren, yeni yapılacak 391 ilköğretim okulunda, sınıflar 30 kişilik olarak düzenlenecek ve her sırada tek öğrenci oturacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Eğitimde Çağı Yakalama 2000 Projesi’ kapsamında, sınıf mevcutlarını 30'a indirmeyi ve bilgisayar destekli eğitime geçmeyi hedeflerken, projenin ilk örneklerini 1999-2000 öğretim yılının açılışında sergileyecek. Yeni öğretim yılı başında hizmete açılması planan ve yeni proje ürünü olacak 391 ilköğretim okulu, her yönüyle çağdaş nitelikler taşıyacak. Okullarda bilgisayar laboratuvarları, kitaplıklar ve işlikler bulunacak. Ayrıca, sınıflar 30'ar kişilik olarak düzenlenecek ve proje kapsamında sıralar da tek kişilik olacak. Sınıflarda öğrenciler için birer de dolap yer alacak. Sıralar da dolaplar da çeşitli renklerde hazırlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, ‘İlköğretim Okullarının Donatımı’ başlıklı bir genelge yayınlayarak, öğretim yılı başında hizmete açılacak 391 ilköğretim okulunun, örnek olarak planlanan yeni standartlara göre donatılması konusunda valilikleri uyardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!