İlk yorum Bakan Şahin'den

Güncelleme Tarihi:

İlk yorum Bakan Şahinden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2006 14:03

Başbakan Vekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın sözlerini değerlendirirken, “TSK'yı itham eden rapora karşı vermiş olduğu cevabı anlayışla karşılıyorum. Haklıdır, yerindedir” dedi.

Haberin Devamı

Şahin, TBMM'de, gazetecilerin sorusu üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın sözlerini değerlendirdi. Orgeneral Büyükanıt'ın, TSK'yı itham eden değerlendirmeler içeren rapora karşı verdiği cevabı anlayışla karşıladığını belirten Şahin, “O raporu okumadım ama kendi beyanlarından çıkardığım sonuç o ki, TSK'ya ve ordumuza o raporda ve o raporun irdelendiği toplantıda haksız bazı suçlamalarda bulunulmuştur. TSK'nın başı olarak Genelkurmay Başkanımızın bu iddialarla ilgili bir değerlendirme yapması ve cevap vermesi, son derece doğaldır. Haklıdır ve yerindedir” diye konuştu.

"TÜRKİYE, YÖNETİCİLERİN BİRBİRLERİNİN BEYANLARINA CEVAP YETİŞTİRMEK LÜKSÜNE SAHİP DEĞİL"

TSK'nın, AB sürecinde daima destek olduğunu kaydeden Şahin, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ancak, şu düşüncemi sizinle paylaşmak isterim; Türkiye, yöneticilerinin birbirleri hakkındaki beyanlarına cevap yetiştirmek için enerjisini sarfetmek lüksüne sahip değildir. Ben umuyorum ve diliyorum ki sizler, Türkiye'yi yönetenlere, başta Cumhurbaşkanımızdan başlayarak Başbakanımıza ve en ücra noktadaki muhtarlarımıza şu soruyu sorabilmelisiniz, Türkiye bu noktaya gelmelidir: 'Türkiye için, halkımız için bugün ne yaptınız? Onun hangi sorununu çözdünüz, hangi derdini giderdiniz? Türkiye'nin bana göre muhtaç olduğu budur. İnşallah Türkiye, o noktaya gelecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!