İlk yerli üretim helikopter havalandı

Güncelleme Tarihi:

İlk yerli üretim helikopter havalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 00:24

TÜRKİYE’nin genel maksat helikopter ihtiyacını karşılamak amacıyla tamamen yerli kaynaklarla geliştirilen T625, ilk uçuşunu dün başarıyla tamamladı.

Haberin Devamı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerinde düzenlenen programda helikopter ilk kez yerden 5 feet (1.5 metre) yükseldi. TUSAŞ test pilotları tarafından havalandırılan helikopter, uçuş sırasında manevra denemelerini başarıyla gerçekleştirdi. T625’in ilk uçuşunu Twitter hesabından duyuran Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Tamamen milli kaynaklarla geliştirilen ilk helikopterimizin ilk uçuşu vatana millete hayırlı olsun” dedi. 2020 yılında envantere girmesi beklenen helikopterin, yüksek irtifa ve sıcaklıkta, zorlu iklim koşullarında, gerek performans ve manevra kabiliyeti gerekse sağladığı yüksek kabin/azami kalkış ağırlığı oranıyla Türkiye’de ve uluslararası arenada söz sahibi olması hedefleniyor.

FUAT OKTAY’DAN ‘T625’ PAYLAŞIMI

CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Fuat Oktay da ilk uçuşunu yapan T625 helikopterinin Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Oktay, Twitter’ dan şu paylaşımı yaptı: “TUSAŞ tarafından tasarlanan, yerli ve milli imkânlarla geliştirilen ilk özgün helikopterimiz T625, söz verildiği gibi 6 Eylül 2018’de ilk test uçuşunu gerçekleştirmiştir. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Savunma sanayimize ve ülkemize hayırlı olsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!