İlk ve tek Öğretmenler Hastanesi can çekişiyor

Güncelleme Tarihi:

İlk ve tek Öğretmenler Hastanesi can çekişiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk ve tek Öğretmenler Hastanesi, personel yetersizliği yüzünden can çekişiyor. Fiziki ve teknik donanımı tam olan hastanenin en büyük eksikiği eleman yetersizliği.

Laborant ve hemşire gibi yardımcı personelin olmaması nedeniyle hastanede bazı bölümler hizmet vermiyor. Kapısına kilit vurulan bölümlerin başında ise 50 yataklı çocuk hastalıkları binası ile göğüs hastalıkları bölümü geliyor. Anestezi teknik eleman yetersizliği nedeniyle hastanede acil ameliyatlar yapılamıyor.

Milli Eğitim mensupları eş ve çocukları ile emeklilerine hizmet veren tek kurum hastanesi olan Validebağ Öğretmenler Hastanesi'de döner sermaye işletmesi de yok. Hastanenin tüm mali işlerine ise yakınında bulunan Validebağ Sağlık Meslek Lisesi'nin hemşirelikten atanan müdüre hanımı karar veriyor. Hemşirenin hastane başhekimi doktor üzerinde ita amiri olarak atandığı Validebağ Öğretmenler Hastanesi ile ilgili bir rapor hazırlayan Eğitim Sen İstanbul 2 No'lu Şube Başkanı Alaaddin Dinçer, ‘‘Varolan olanakları işte böyle kaderine terkedip, bir kenarda bırakıyoruz. Bakanlık burayı unuttu’’ diyor.

Acil Poliklinik Hizmetleri: Hastanenin acil poliklinik fiziki durumu Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun olmamakla beraber bir takım düzenlemelerle acil poliklinik yeniden yapılandırılabilir. Rontgen teknisyeni, narkoz ve laboratuar teknisyeni, acil ameliyat hemşire ekibi, ana branş uzman ve pratisyen tabiblerinin yeterli personel tahisis edildiğinde hastane acil polikliniği 24 saat hizmet verebilecek duruma gelecek.

Çocuk Kliniği Yıllardır Kapalı: Çocuk hastalıkları servisi 2 uzman doktor, 1 hemşire, 1 hizmetli ile faaliyet gösteriyor. Hastane bünyesinde bulunan 50 yataklı çocuk hastalıkları binası yıllardır personel yetersizliği nedeniyle kapalı.

Teknik olanaklar

Validebağ Öğretmenler Hastanesi 354 dönümlük Validebağ Sağlık Kampüsü içinde bulunan bir kuruluş olarak hizmet veriyor. 50'nci yıl hastane binası, sanatoryum, İhsan Mermerci çocuk pavyonu ve bunlara hizmet veren mutfak, çamaşırhane, terzihana ısıtma ünitesi ve teknik atölyelerden meydana geliyor.

Hastanede İç Hastalıkları, Genel cerrahı, plastik cerrahi, nöroloji, kulak-burun-boğaz, göz hastalıkları, ortopodi ve travmataloji, cildiye, üroloji servisi, kadın doğum, diş ve acil ve labortauar, ameliyat, rontgen ünitesi, endoskopi, ultrasonografi, odiyo vestibülar, EEG laboratuarı, yoğun bakım bölümleri yer alıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!