İlk ve orta dereceli okullar bir hafta daha tatil

Güncelleme Tarihi:

İlk ve orta dereceli okullar bir hafta daha tatil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 16:54

İlk ve orta dereceli okulların tatilleri bir hafta daha uzatıldı. Okullar 6 Şubat'ta açılacak. Yaz tatili ise 19 Haziran'da başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin güvenliği göz önünde bulundurularak sömestr tatilinin bir hafta uzatıldığını bildirdi. Çelik, “Tüm ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim kurumlarında 2005-2006 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyılı, 6 Şubat 2006'da başlayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, kışın tüm yurt genelinde ağır seyretmesinden dolayı birçok bölge ve ilde kar, fırtına, çığ ve don meydana geldiğini kaydetti.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre bu durumun gelecek hafta da aynı düzeyde olmasa da devam edeceğinin anlaşıldığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti: “Gelecek hafta, hava iyi olsa bile farklı illerde bulunan öğrenci ve öğretmenlerin, 27 Ocak 2006'dan itibaren yola çıkması gibi bir durum söz konusudur. Taşımalı eğitim yapılan bazı yörelerimizde çığ tehlikesi de söz konusu olduğundan eğitim çalışanlarının ve öğrencilerimizin güvenliği göz önünde bulundurularak sömestr tatili bir hafta uzatılmıştır.

Bu durumda, tüm ilk ve orta dereceli okullar ile yaygın eğitim kurumlarında 2005-2006 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyılı, 6 Şubat 2006 tarihinde başlayacaktır. Bu durumda 12 Haziran 2006'da bitecek olan eğitim-öğretim, 1 hafta uzatılarak 19 Haziran 2006'da sona erdirilecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!