İlk kez kalabalıklar önünde

Güncelleme Tarihi:

İlk kez kalabalıklar önünde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Gabrielle Giffords, 8 Ocak’ta başından vurulup yaralandığından bu yana ilk kez kalabalığın önüne çıktı. Giffords, eski astronot olan eşi Mark Kelly’nin Uzayuçuşu Madalyası aldığı törende tekerlekli sandalyesinden kalkarak kocasını kucaklayıp öptü.

Haberin Devamı

Arizonalı, Demokrat Partili Giffords, törenin yapıldığı Houston Uzay İstasyonu oditoryumuna tekerlekli sandalyeyle geldi. ABC News’ün haberine göre saçları daha önceki fotoğraflarından daha kısa olan Giffords’ın üzerinde bej şal, açık renk bir gömlek, kot pantolon ve spor ayakkabı, gözünde ise gözlük vardı.

Giffords ve Kelly ödül töreninin büyük bir kısmında el ele tutuştu. Giffords’ın çevresindekilerle sohbet ettiği, Endeavour Uzay Mekiği’nin son misyonu olan STS-134’ün mürettebatı tanıtıldığında güldüğü görüldü. Misyonun komutasını Kelly üstlenmişti.

Giffords, törenin mürettebatın ev filmlerinin gösterildiği kısmında salondan ayrıldı.

6 AY BOYUNCA HASTANEDE KALDI

Ocak ayında, Tucson Arizona’da seçmenleriyle bir araya geldiği sırada başından vurulan Giffords, 15 Haziran tarihinde “aylar süren ilerleme göstermesinin ardından” taburcu edilmişti.

Haberin Devamı

Giffords dahil 13 kişinin yaralandığı, 6 kişinin ise hayatını kaybettiği olayın failinin Jared Loughner olduğu bildirilmişti.

Bu ay başında, Giffords’ın ilk fotoğrafları Facebook’ta yayımlanmıştı. Fotoğraflar, Giffords 17 Mayıs’ta yola çıkan Endeavour’ı uğurlamak için Houston’dan Florida’ya geldiği sırada çekilmişti.

Ondan önce de 27 Nisan tarihinde Giffords Florida’ya giden bir uçağa binerken görüntülenmişti.

İLERLEME VAR AMA...

Özel kalemi Pia Carusone ise Giffords’ın saldırıdan önceki iletişim düzeyini yakalayabilmek için mücadele ettiğini ifade etti.

“Kelime haznesi yavaş yavaş yerine geliyor ancak kendini ifade etmek için hala büyük oranda jest ve mimiklerden faydalanıyor” diyen Carusone, daha büyük ve karmaşık bir düşünceyi ifade etmesi gerektiği zaman, Giffords’ın sorun yaşadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!