İlk IMF-MHP buluşması

Güncelleme Tarihi:

İlk IMF-MHP buluşması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2001 01:27

MHP Lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, daha önce 'muhattap' almayıp görüşmekten kaçındığı IMF ile dün ilk kez görüştü. IMF Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, dün randevulu olarak Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın yanı sıra Bahçeli'yle de görüştü. Yarım saat olarak planlanan görüşme uzadı ve 40 dakikada tamamlandı.

Bahçeli'nin daha önce ABD eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris ile görüşmesinde olduğu gibi Fischer nezdinde IMF, Dünya Bankası ve ABD'nin MHP'ye bakışının nabzını tutmaya çalıştı.

Bahçeli'nin uygulanan IMF programının başarılı olması için hükümetin bir bütün olarak tam destek verdiğini, medyada yansıtılmaya çalışıldığı gibi, MHP'nin bu programa desteğinde hiçbir şekilde bir tereddüdü bulunmadığını anlattı. Fischer'in da programın başarısında en önemli hususlardan birinin siyasi istikrar ile birlikte güven olduğunu belirterek, iç ve dış finans çevrelerinden bu konuda duyulan tereddütlerin giderilmesinde siyasi desteğin çok önemli olduğunun altını çizdi. Fisher'in Bahçeli'nin soruları üzerine IMF'nin MHP'ye karşı bir önyargısının bulunmadığını ancak iş başındaki hükümetin üç ayaklı koalisyon olması nedeniyle doğal olarak daha hassas hale gelen siyasi aktörlerin açıklamalarında ve uygulamalarında tereddüde fırsat vermemelerinin önemini de vurguladı.

Bahçeli de, 57. hükümetin uyum ve kararlılık içerisinde çok zor reform programları ile icraatların altına imza attığını anımsattı. Bahçeli, daha önce Parris'e verdiği mesajda olduğu gibi hükümetin görüşlerini Başbakan Ecevit'in açıkladığını, koalisyon ortağı ve Başbakan Yardımcısı olarak Yılmaz ile kendisinin de bu açıklamalar sırasında aynı masada yeraldıklarını, bunun da açıklamaları harfiyen destekledikleri anlamına geldiğini anımsattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!