İlk hacı kafilesi yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

İlk hacı kafilesi yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 19:37

2012 yılının ilk hacı adayları bir turizm şirketinin organizasyonuyla gece saatlerinde Türk Hava Yolları’ndan kiralanan özel uçakla kutsal topraklara gidecek. Özel bir tur şirketinin yaptığı organizasyonla Bursa, İzmit ve Tekirdağ’dan Atatürk Havalimanı’na gelen hacı adaylarını yakınları uğurlamaya geldi. Hacı adayları, "Türkiye için, ailemiz için dua edeceğiz" dediler.

Haberin Devamı

Bu sene şirket olarak ilk hacı adayı kafilesini kutsal topraklara göndermenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Şirket Organizatörü Ramazan Erkan, ""Bu sene Hacca ilk olarak gitmenin huzurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bursa, İzmit ve Tekirdağ’dan 319 hacımızla Türkiye’den inşallah kutsal topraklara ilk uçuşu biz yapacağız. Kutsal topraklara ilk hacıları götürmenin huzuru sevinci içerisindeyiz. Orada bütün Müslümanlara, bütün İslam alemine dua edeceğiz. İnsanların huzuru, saadeti için dualar yapıp, hacılarımızı salimen geri getirmeye çalışacağız. Ülkemiz için şehitlerimiz için de yoğun bir şekilde dua etmek vazifemiz. Buradan giderken bütün arkadaşlarımızla insanların huzuru saadeti ve kanın durması için tabi ki elimizden gelen duaları yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı’ndan oğlu ve torunları tarafından uğurlanan Nurkadın Canbaş, "Bursa’dan geliyoruz, çok mutluyum. İlk defa Hacca gidiyorum. Eşim 6 yıl önce yazılmış, sürpriz oldu bana. Şimdi Allah nasip etti, gidiyorum. Çok sevinçliyim mutluyum" şeklinde konuştu.

Eşi Nurkadın Canbaş ile birlikte kutsal topraklara gideceğini söyleyen Zihni Canbaş da şunları söyledi: "6 yıl önce başvuru yaptım, yalnız eşime sürpriz olsun diye hiç söylememiştim. Çıkınca, sürpriz olarak söyledim, çok şaşırdı ve bana eşim ‘Çok sır küpüymüşsün" dedi. Kutsal topraklara gideceğiz, çok mutluyuz. O kutsal topraklara gitmeyi Allah herkese nasip eylesin"

319 hacı adayı saat 23.00 sıralarında Suudi Arabistan’a gidecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!