İlk duruşmada ablanın feryadı: Katil... Yüzüme bak

Güncelleme Tarihi:

İlk duruşmada ablanın feryadı: Katil... Yüzüme bak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 21:01

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında olduğu 73 sanıklı Fetullahçı Terör Örgütü çatı davası dün başladı. Ergenekon sürecinde intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ablası Hürriyet Ünver, sanıklara “Ben 7 yıldır bekliyorum. Yüzüme bakın Ali’nin katilleri” diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nca aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu 73 sanık hakkında ‘Anayasayı ihlale teşebbüs etmek’, ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘Hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek’ suçlarından açılan davanın ilk duruşması dün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada sanıklardan Kazım Avcı, Dilaver Azim, Ali Çelik, Abdülkadir Aksoy, Alaeddin Kaya, eski AKP milletvekili İlhan İşbilen hazır bulundu. Tutuklu sanıklardan Hidayet Karaca ise Silivri Cezaevi’nden telekonferans sistemiyle duruşmaya bağlandı.

7 YILDIR BEKLİYORUM

Ergenekon sürecinde intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, ablası Hürriyet Ünver, emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, eski Sincan Hâkimi Osman Kaçmaz da müşteki olarak duruşmada hazır bulundu. Kimlik kontrolünün ardından Mahkeme Başkanı, iddianameyi özetleyerek okumaya başladı. İddianamenin okuma işlemi devam ederken, Silivri Cezaevi’nden telekonferans sistemiyle duruşmaya bağlanan sanık Hidayet Karaca söz alarak, “Rahatsızlığım var. Duruşmaya ara verecek misiniz” diye sordu. Karaca’nın bu sorusuna müşteki sırasında bulunan Yarbay Ali Tatar’ın ablası Hürriyet Ünver, “Bekle, bekle dayanamadın mı...Katiller! Ben 7 yıldır bekliyorum” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İlk duruşmada ablanın feryadı: Katil... Yüzüme bak

KIRMIZI ATKIYI GÖSTERDİ

Mahkeme Başkanı, Ünver’in dışarı çıkarılması talimatı verdi. Ünver salonda çıkarken, sanıkların bulunduğu sıranın önünde geçerken, “Katiler, beklemek zoruna mı gitti. Yüzüme bakın Ali’nin katilleri” diye bağırdı. Ünver, ayrıca boynuna taktığı kırmızı atkıyı göstererek “Bunu sizin için taktım. Ali’nin katilisiniz” diye tepkisini sürdürdü.

İlk duruşmada ablanın feryadı: Katil... Yüzüme bak

AVUKATLIĞINI ÜSTLENDİ

DAVANIN sanıklarından eski AK Parti milletvekili İlhan İşbilen’in avukatlığını eski CHP Konya Milletvekili Atilla Kart’ın üstlendiği anlaşıldı. Ankara Barosu tarafından Fetullah Gülen’in avukatı olarak atanan Alihan Uncu ise ‘görevlendirme işleminin’ yürütmesi idare mahkemesince durdurulduğu için duruşmaya katılmadı. Mahkeme de Gülen için yeni bir avukat görevlendirilmesi talebinde bulunmadı. Sanıklardan Cemal Uşak’ın avukatı da müvekkilinin yaşamını yitirdiğini belirterek, bu nedenle duruşmadan çekilmek istediğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!