İlk defa 1997 yılında görüntülenmişti

Güncelleme Tarihi:

İlk defa 1997 yılında görüntülenmişti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2013 18:02

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde, nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan karakulak, yol kenarında ölü bulundu.

Haberin Devamı

Nesli koruma altına alınan karakulak, Antalya-Kemer karayolu Palmiye Kavşağı’nda sürücüler tarafından ölü bulundu. Ormanlık alandan yolun karşısına geçmeye çalışırken bir aracın çarparak öldürdüğü tahmin edilen karakulağı, dalış eğitmeni Kerim Sayın cep telefonuyla fotoğrafladı. Sayın’ın durumu bildirmesi üzerine Kemer Beydağları Sahil Milli Park Müdürlüğü yetkilileri, karakulağın ölüsünü almak için bölgeye geldi. Yolun kenarından alınarak ormanlık alana atıldığı sanılan yavru karakulak, aramalara rağmen bulunamadı. Yetkililer, Kemer bölgesindeki doğal ortamda yaşayan bu tür yabani hayvanların tespiti için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

KORUMA ALTINDAKİ 120 MEMELİDEN BİRİ

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından nesli tükenmekte olan 120 memeli arasında yer alan kedigiller familyasından karakulak, Ege ve Akdeniz’de çam ormanları arasında yaşıyor. Çok ender görülen karakulak, Türkiye’de ilk defa doğal ortamında 1997 yılında görüntülendi. Karakulak, Antalya’da Güllük Dağı Milli Parkı’ndaki doğal ortamında ise 2009 yılında ikinci kez objektiflere yakalandı.

Haberin Devamı

ADINI TÜRKLER KOYDU

Orta Asya’da, Türkler tarafından ’karakulak’ diye adlandırılan yırtıcı, adını kulaklarının kenarındaki siyah çizgilerden alıyor. Latince adı ’Caracal caracal’ olan karakulak, ortalama 7- 9 kilo ağırlığında. Yalnız yaşayan karakulaklar, geceleri avlanıyor. Doğada çok iyi gizlenen karakulaklar, tavşan, tarla faresi ve sincap gibi küçük kemirgenlerle besleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!