İlk darbeyi başkan vurdu, genelev yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

İlk darbeyi başkan vurdu, genelev yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2011 15:52

Antakya’da mahalle arasında bulunduğu için vatandaşların şikayetçi olduğu 50 yıllık genelevin yıkımına başlandı. Antakya Belediye Başkanı AK Parti’li Lütfi Savaş, iş makinesine çıkıp, genelevin duvarlarına ilk kepçeyi bizzat kendisi vurdu.

Haberin Devamı

Hacı Ömer Alpagot Mahallesi’nde oturanlar tarafından uzun yıllardır istenmeyen Antakya Genelevi’nde iki evin tahliyesi sonrasında Antakya Belediyesi’nin iş makineleri ve yıkım ekipleri çalışmalara başladı. Yürütülen çalışmaları yerinde izleyen ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Lütfi Savaş, iş makinesinin operatör koltuğuna geçerek duvarların yıkımını başlattı.

Başkan Savaş, "Antakya’nın uzun yıllara dayanan ve kangren haline dönüşmüş önemli bir sorunu ortadan kaldırıyoruz. Genelevin şehrin içinde olması ve binlerce insanın yaşadığı bir mahallenin ortasında bulunması şık bir durum değildi. Karşılıklı istişareler sonucu genelevin yıkılması ve şehrin dışına çıkarılması noktasında görüş birliğine varıldı. Bu kronik sorunun çözümünde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hacı Ömer Alpagot Mahallesi Muhtarı Yahya Emeç ve vatandaşlar, Başkan Savaş’a teşekkür edip, yıkımdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Genelevin yıkımından sonra arsanın otopark olarak değerlendirileceği, Güzelburç Beldesi yolunda yeni genelev binasının inşaatının devam ettiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!