İlk ’çift simkartlı’yı getirdi, 40 milyon dolar ciro yakaladı

Güncelleme Tarihi:

İlk ’çift simkartlı’yı getirdi, 40 milyon dolar ciro yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 00:00

Dünyanın ilk çift simkartlı cep telefonu GM’nin Türkiye Distribütörlüğünü alıp, 2007 başından itibaren, Türkiye’de ’çift simkartlı’satışına başlayan Gençcell’in patronu Necati Genç, 1 yılda 148 bin telefon satıp 40 milyon dolar ciro yakaladı. Necati Genç, "2008’in ilk üç ayında da 1 yıllık satışımızı yakaladık. 2008’de 100 milyon dolar ciro bekliyoruz" dedi.

TÜRKİYE pazarına dünya ile aynı anda giriş yapan ’çift simkartlı cep telefonu’ General Mobile (GM), Türklere 1 yılda 148 bin adet çift simkartlı telefon sattı. 2006 yılında GM’in Türkiye Distribütörlüğünü alarak 2007 başından itibaren ithalata ve satışa başlayan Gençcell’in patronu Necati Genç, "1 yılda 148 bin adet çift simkartlı telefon sattık. Tek simkartlılarla birlikte 210 bin GM satmış olduk ve 2007 ciromuz 40 milyon dolar civarında gerçekleşti. Çift simkartlı cep telefonlarına büyük ilgi var. 2008’in ilk üç ayında 1 yıllık satış rakamımızı da aştık. 2008’de 100 milyon dolar ciro bekliyoruz" dedi.

İthalatçı markası yarattı

1994’ten beri cep telefonu ticaretiyle uğraştığını anlatan Necati Genç şöyle konuştu: "Türkiye’de 1994’te ilk GSM sinyalleri yayılırken biz de o dönemde Bosch beyaz eşya bayisiydik. Çok iyi lokasyonlarda üç mağazamız vardı ve oralarda Sony, Ericson satmaya başladık. 1997’de Turkcell’in 37’inci bayisi ve abone merkezi olduk. Sonra KVK, Genpa gibi distribütörlerin alt toptancısı olarak Türkiye geneline telefon sattık. Belli bir aşamaya geldikten sonra da biz de küresel markaların distribütörlüğünü almak istedik. Ancak tüm distribütörlükler alındığı için bu olmadı. Biz de 2004’te Gençcell’i kurup, paralel ithalata başladık ve bu şekilde piyasada ’ithalatçı markası’ yarattık."

Dubai’deki Türk’le geldi

Necati Genç, paralel ithalatla 2006 sonuna kadar Nokia, Samsung, motorola ve Sonyericsson ithalatına devam ettiklerini ve bu ürünleri Gençcell çatısında piyasaya sattıklarını belirtek, GM’in distribütörlüğünü alış öyküsünü de şöyle özetledi: "2006 sonuna kadar Gençcell iyi bir ithalatçı olarak kendini kanıtladı ve piyasaya kabul gördü. Biz, piyasa koşullarının yeniden değişmesi nedeniyle yine bir distribütörlük arayışına yöneldik. Bu sırada Dubai’de yerleşik, üst düzeyyönetici olarakçalışan Muzaffer Gölcü’nün vasıtası ile GM konusu gündemimize geldi. İnceledik ve GM’in çok yeni bir marka olduğunu ve çok yeni bir teknolojiyle yola çıktığını gördük. Çift simkart özelliği olan telefonlar üretiyordu. Biz önce bu telefonların Türkiye’de talep görüp görmeyecekleri konusunda bir araştırma yaptırdık ve sonunda büyük ilgi göreceğini anladık ve GM distribütörü olarak yeni bir sayfa açtık."

Fenerbahçe’ye özel çift simkartlı cep

GENÇCELL, Fenerbahçe taraftarı için özel bir ’çift simkartlı’ telefon da satıyor. Uzun süredirsatışta olan FB 1907’nin genel özellikleri şöyle: Fenerbahçe’nin marşları ve ekran koruyucularıyla sarı-lacivert tasarımlı FB1907 Special Edition’da hareket sensörü var. Telefonu sallayınca değişen 20 Fenerbahçeli futbolcu resmi telefonu çok eğlenceli yapıyor. 100’üncü Yıl logolu telefonlarda; video oynatıcı, 5 saat süre ile video kaydedici, MP3 çalar da var. Bu telefonlar ayrıca Webcam ve USB Bellek olarak da kullanılabiliyor. Bluetooth ve Java desteği de bulunan FB1907 modelinde hareket sensörü sayesinde zar oyunu da oynayabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!