İlk bebeğini ambulansta kucağına aldı

Güncelleme Tarihi:

İlk bebeğini ambulansta kucağına aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 11:47

Konya'nın Bozkır ilçesinde doğum sancıları üzerine hastaneye giden anne, doktorun izne çıkması, bebeğin de ters gelmesi nedeniyle sevk edildiği Konya'ya götürülürken ambulansta doğum yaptı.

Bozkır'da yaşayan Sariye Oğlakçı (22), artan doğum sancıları nedeniyle Bozkır Devlet Hastanesine gitti.

Hastane doktoru izne çıktığı için ebelerin muayene ettiği Oğlakçı'nın, bebeğin ters gelmesi nedeniyle Konya'daki Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesine sevk edilmesine karar verildi.

Konya'ya götürülmek üzere ambulansla yola çıkan anne Oğlakçı'nın doğum sancıları arttı. Bunun üzerine ambulansta bulunan ebe yardımıyla bebeğin doğumu gerçekleştirildi.

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesinde yatan anne Sariye Oğlakçı, ilk bebeğini ambulansta kucağına almanın heyecanını yaşadığını söyledi.

İlk gittikleri Bozkır Devlet Hastanesinde doktorun izne çıktığını öğrendiklerini ifade eden Oğlakçı, “Bunun üzerine ebeler muayene etti. Bana bebeğin ters geldiğini, bu nedenle riske girmemek için beni Konya'ya sevk edeceklerini söylediler. Sonra ambulansla Konya'ya giderken sancılarım arttı. Konya'ya ulaşamadan ambulansta doğum yaptım” diye konuştu.

Antalya'da bir otelde çalışan eşinin de yaklaşan doğum nedeniyle memleketleri Bozkır'a geldiğini dile getiren Oğlakçı, 2 yıl önce evlendiklerini ve dünyaya gelen ilk bebeklerine Süleyman ismini verdiklerini bildirdi.

Doktorlar ise dünyaya gelen erkek bebeğin ve annesinin sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu, kısa süre içinde taburcu edilebileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!