İlk aday açıklaması TKP'den

Güncelleme Tarihi:

İlk aday açıklaması TKPden
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2007 16:37

Türkiye Komünist Partisi (TKP), 22 Temmuz’da yapılacak genel seçimlerde Ankara’dan göstereceği milletvekili adaylarını açıkladı

Haberin Devamı

Listede işçiler, emekliler ve ev kadınlarının yanı sıra İlhan Akalın, Metin Çulhaoğlu, Rahmi Yıldırım gibi isimler var.

TKP yaklaşan genel seçimlerde Başkent milletvekili adaylarını Sakarya Caddesi’nde düzenlediği bir basın açıklamasıyla duyurdu. Açıklamayı okuyan Yurtsever Cephe Genel Meclis Üyesi Tuncay Çelen, Kurtuluş Savaşı ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin ABD ve AB emperyalizmine teslim edildiğini savundu. Adayların Emperyalizme Karşı Yurtsever Cephe üyelerinden seçildiği belirtilen açıklamada, “Türkiye kendini savunamamakta halkını besleyememektedir. Ülkenin işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk gibi sorunları vardır. ABD, ‘böl-yönet’ politikalarını ülkemizde de uygulamaktadır. Türk ve Kürt milliyetçiliği kışkırtılmaktadır. Türkiye böyle bir ortamda 2007 seçimlerine gitmektedir” denildi.

ULUS’TAKİ SALDIRIYA KINAMA

Ulus’ta gerçekleştirilen kanlı saldırıya da değinen Çelen, “Hain planlarla insan öldürülmesi yüreğimizi yakmaktadır” dedi. TKP’nin 29 adaylık Ankara listesinde, adayların çoğunu işçiler ve emekliler oluşturdu. Listede 68’liler Birliği kurucularından Tuncay Çelen, Doktor Erhan Nalçacı, yazar-eski sendikacı İlhan Akalın, yazar Metin Çulhaoğlu, gazeteci Rahmi Yıldırım, mühendis Serpil Güvenç de yer aldı. TMMOB eski Başkanı Kaya Güvenç'in ise Adana'dan aday olduğu öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!