İletişimin genç yıldızları

Güncelleme Tarihi:

İletişimin genç yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 02:20

Aydın Doğan Vakfı tarafından nitelikli medya elamanı yetiştirilmesine katkı amacıyla iletişim fakülteleri arasında düzenlenen ‘13’üncü Genç İletişimciler Yarışması'nda dereceye girenler, dün düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Konferans Salonu'nda düzenlenen törende 166 öğrenciye ödül, 10 iletişim fakültesi dekanına da berat verildi. Törene katılan TBMM Başkanı Ömer İzgi, insan onuruna yaraşan yönetim biçiminin demokrasi olduğunu belirterek ‘‘Bağımsız ve özgür basın, demokratik rejimlerin olmazsa olmazıdır’’ dedi. Törene Devlet Bakanları Şükrü Sina Gürel ve Nejat Arseven de katıldı.

Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili ve Milta Yönetim Kurulu Başkanı Sema Doğan, törendeki konuşmasında Doğan Grubu olarak, içinde varoldukları toplumdan kazandıklarının bir kısmını, yine o topluma vermeleri gerektiğine yürekten inandıklarını söyledi. Sema Doğan şöyle konuştu:

‘‘Bu inançla yola çıkarak, toplumsal sorumluluklarımızı daha da genişletmek için 1996 yılında Aydın Doğan Vakfı'nı kurduk. Kültür alanında Uluslararası Karikatür Yarışması, eğitim alanında Kelkit, Gümüşhane ve Erzincan'daki okullarımız ile İstanbul'da Anadolu İletişim Meslek Lisesi başarıyla hizmet veriyor. Aydın Doğan Vakfı olarak iletişim alanında nitelikli gelişmelere katkıda bulunmayı görev bildik. İletişim meslek liselerini bu amaçla kurduk, Genç İletişimciler Ödülü bu amaçla oluşturuldu.’’

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Birgit de 6 fakültenin öğrencilerinin katılımıyla başlayan ve 2 ana bölümde yapılan yarışmanın bugüne kadar büyüdüğünü, geliştiğini ve iletişim olimpiyatına dönüştüğünü belirtti.

CNN Türk'ün başarılı spikerlerinden Remziye Demirkol'un sunduğu tören, Galatasaray Üniversitesi Müzikal Drama Kulübü'nün konseri ile başladı. Konser sonrasında yapılan konuşmaların ardından yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı dallarında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı. Ödülleri TBMM Başkanı Ömer İzgi, Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Sema Doğan, Devlet Bakanları Nejat Arseven ve Şükrü Sina Gürel, İstanbul Valisi Erol Çakır, YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, Doğan Holding Kurumsal İletişim Direktörü Begümhan Doğan,Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ile diğer konuklar verdi.


BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ KAZANAN GENÇ İLETİŞİMCİLER

Aydın Doğal Vakfı Genç İletişimciler Yarışması'nda birincilik ödülü kazananlar şöyle:

YAZILI DAL

En iyi Haber:
Füsun Uzun-Galatasaray Üniversitesi

En İyi Röportaj: Ayşegül Utku Günaydın-Marmara Üniversitesi

En İyi Araştırma İnceleme: Güler Emektar, Gökçe Çiçek Çetin, Özgür Çelik-Marmara Üniversitesi

En İyi Fotoğraf: Nadide Burcu Göknar-Marmara Üniversitesi

En İyi Magazin Haberciliği: Serhat Karakaya-Anadolu Üniversitesi

En İyi Sayfa Düzenlemesi: Bayram Yeraltı-İstanbul Üniversitesi

GÖRSEL DAL

En İyi Televizyon Haber Programı:
Aslı İşliel, Bahar Bayatlıoğlu, Dilek Bayram, Filiz Özden, İsmail Beceneli-Anadolu Üniversitesi

En İyi Haber Belgesel Araştırma Programı: Elif Durak-Marmara Üniversitesi

En İyi Magazin Haberciliği: Uğur Çağlar Ercan, Melih Fehmi Tatlıcan, Güray Varol ve Başak Yoldan-Anadolu Üniversitesi

İŞİTSEL DAL

En İyi Haber Programı:
Başak Othan, Volkan Yılmaztürk-Ankara Üniversitesi

Diğer Radyo Programı Türleri: Suphi Değer-Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Hande Özgençay-Anadolu Üniversitesi

REKLAM DALI

En İyi Reklam Kampanyası ve En İyi Reklam Kampanyası Filmi Senaryosu:
Alper Şahin, Ece Özmen, Eda Öztürk, Şirin Ediger, Ozan Can Bozkurt ve Arda Erdik-Ankara Üniversitesi

En İyi Basın Dergi Reklamı Metni: Çağrı Keskin, Berk Yeğenoğlu, Şeniz Kıvanç-Başkent Üniversitesi

En İyi Strateji: Alper Şahin, Ece Özmen, Eda Öztürk, Şirin Ediger, Ozan Can Bozkurt ve Arda Erdik-Ankara Üniversitesi ve Hakan Göksel- Gazi Üniversitesi

HALKLA İLİŞKİLER

En İyi İletişim Stratejisi:
Berivan Büçkün, Birgül Temiztürk, Deniz Sözüdoğru, Emine Özen Okat, Nahit Erdem Köker, Serkan Erdur, Dilşah Maral- Ege Üniversitesi ve Çiğdem Eraslan, Ejona Lika, Hasan Ekmekçi- Ankara Üniversitesi

Stratejiyi En İyi Yansıtan Proje: Ebru Kamanlıoğlu, Sinem Ok, Mehmet Çakır, Sibel Kement, Arif Bıyıklı-Ege Üniversitesi

En İyi Proje Uygulaması: Meral Şişman, Selin Bayer-Gazi Üniversitesi

İNTERNET YAYINI

En İyi İnternet Yayını:
Ahmet Görmez, Şafak Akyol, Ferduse Dilek İyigün, Muhammet Fatih Kaya, Gülşah Demircan, Vuslat Çerçi, Hilal Sevencan-Ankara Üniversitesi

En İyi Kişisel Site: Ali Aksöz-Bilgi Üniversitesi ile Arda Erdikmen- Maltepe Üniversitesi

Seçkin konuklar Ödül törenine katılanlar arasında (soldan sağa) Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, Ayşel İzgi, TBMM Başkanı Ömer İzgi, Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Sema Doğan, Devlet Bakanı Nejat Arseven, YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, Doğan Holding Stratejik İletişim Direktörü Begümhan Doğan ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Engin Ataç da vardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!