İletişimde gençlerin günü

Güncelleme Tarihi:

İletişimde gençlerin günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 01:35

Nitelikli medya çalışanları ve yöneticilerinin yetişmesine katkı amacıyla Aydın Doğan Vakfı’nca düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nın 25’incisinde dereceye girenler ödüllerini törenle aldılar. Toplam 6 ana kategorinin 23 alt dalındaki yarışmada en çok sahneye çıkan, 30 ödül ile Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi oldu.

Haberin Devamı

EĞİTİME büyük önem veren Aydın Doğan Vakfı’nın (ADV) nitelikli medya çalışanı yetişmesine katkı amacıyla düzenlenen Genç İletişimciler Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri İstanbul Hilton Convention Center’da verildi. Tüm iletişim fakültesi öğrencilerinin katılımına açık olarak, bu alanda sürekli gelişimi teşvik etmek ve medyanın çağdaş liderleri olarak yetişmelerine katkıda bulunmak hedefleriyle 25’inci yılı kutlanan yarışmada öğrenciler, bu yıl, 6 ana kategorinin 23 alt dalında yarıştı. Gecede, geçtiğimiz 25 yılda ADV Genç İletişimciler Yarışması Ödülü sahibi olan ve bugünün medya dünyasında önemli görevleri üstlenen, Ali Genç, Güven İslamoğlu, Hilal Ergenekon, Melih Şendil, Saffet Yiğit, Şirin Ediger Bayülgen ve Yağız Şenkal gibi eski ödüllüler, bu yıl dereceye girenlere ödüllerini takdim ettiler.

DOĞAN GRUBU’NDA STAJ

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda finalistler arasından birincilik, ikincilik ve üçüncülük dereceleri ile ödüllendirilen 129 öğrenci, ödül sahibi olmalarının yanı sıra, Doğan Yayın Holding’e bağlı kurumlarda staj olanaklarına da sahip oldular. Yarışmanın önceki yıllarından farklı olarak, bu yıl ilk defa, geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden usta gazeteci ve haberci Mehmet Ali Birand adına verilen özel bir ödül de sahibini buldu. Görsel dalda Televizyon Haberi kategorisinde yarışan finalistlerden Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Halil Kahraman, kategorinin birincilik ödülü olan Mehmet Ali Birand Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Ödülünü Doğan TV CEO’su İrfan Şahin’in elinden aldı. Kutlamalar, 2013 ödüllerinin sahiplerinin bulmasının ardından ADV Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner tarafından, ödülleri kazanan öğrencilerin yetişmesinde sağladığı katkılar nedeniyle 20 iletişim fakültesi dekanına sunulan beratlarla sona erdi.

Haberin Devamı

İLETİŞİM, HAYATIN ÖZÜ

ZİYA Kürküt’ün sunduğu yarışmanın ödül töreninde açılış konuşmasını Aydın Doğan Vakfı ve Doğan Online ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner yaptı. Törene gelen herkese teşekkür eden Boyner, 21’inci yüzyılın en belirgin özelliğinin iletişimde yaşanan devrim olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

AMAÇ, YARATICILIĞI TEŞVİK

“İletişim hayatımızın o kadar ortasında oturuyor ki bir fikri, bir haberi, bir ürünü satabilmek, birini ikna edebilmek, birine anlatabilmek, hayatın aslında özü iletişimin etrafında dönüyor. Teknolojiyle beraber de eskiden geleneksel kurallara sıkışmış televizyon, medya dünyasında dönen iletişim bugün çok yaygınlaştı. Vatandaş gazeteciliğinden atılan tweet’lere kadar bambaşka bir dünya çıktı karşımıza. Genç iletişimcilerin bu dünyada başarılı olabilmesi için mesajlarını verebilmeleri için tabi ki teknolojik donanımlarının çok fazla olması gerekiyor. Ama benim naçizane bir tavsiyem de, iletişim öğrencilerinin sadece iletişim dersleriyle sınırlı kalmamaları, aynı zamanda toplumu daha iyi anlayabilmeleri için, insanı daha iyi anlayabilmeleri için sosyal bilimlerin tamamında kendilerini geliştirmeleri. İlk başta seçici kurul üyelerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Vakıf olarak biz genç iletişimcileri desteklemeyi kendimize bir görev biliyoruz. Bu gelenekselleşen yarışmanın amacı, yaratıcılığı teşvik etmek.”

ÖDÜLLER

Haberin Devamı

YARIŞMA kategorilerinde birincilik ödülü sahibi olan tüm öğrenciler, Aydın Doğan Vakfı (ADV) Heykelciği ile 1000’er TL para ödülünün yanı sıra, 500’er TL değerinde ‘hepsiburada.com’ hediye çeki, ikincilik ödülü sahibi olan tüm öğrenciler ADV Heykelciği ile 300’er TL değerinde ‘D&R’ hediye çeki ile ödüllendirildi. Üçüncülük derecesine sahip öğrenciler de ADV Heykelciği ile 200’er TL değerinde ‘D&R’ hediye çekinin sahibi oldular. Reklam kampanyası büyük ödül sahibi ise, ADV Heykelciği ile 1500 TL’lik ödülün yanı sıra Hepsiburada.com’dan 200 TL’lik hediye çeki kazandı.

ÖDÜLLERİ VERENLER

AYDIN Doğan Vakfı 25. Genç İletişimciler Yarışması Törenin’de dereceye girenler ödüllerini şu isimlerin elinden aldılar:

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Derya Sazak, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Dalman, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Sözeri Cemal, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin, Doğan TV Holding CEO’su İrfan Şahin, CNN TÜRK Programlar Koordinatörü Aslı Öymen, Doğan Radyolar Grup Başkanı Sezgin Onat, Hürriyet Gazetesi Reklam Direktörü Gönül Birkiye, Doğan Burada Dergi Reklam Grup Başkanı Viki Habif, Posta Gazetesi Ankara temsilcisi Hakan Çelik, Kanal D program yapımcısı İrfan Değirmenci, CNN TÜRK Yurt Haberler muhabiri Saffet Yiğit, NTV Haber Muhabiri Yağız Şenkal, LİG TV spor spikeri Melih Şendil, CNN TÜRK Program Yapımcısı Güven İslamoğlu, TV sunucusu Hilal Ergenekon, Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, Hepsiburada.com Genel Müdürü İlker Baydar, Dream TV Genel Yayın Yönetmeni Şafak Ongan, Fakülte İstanbul Reklam Ajansı kurucusu Şirin Etiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!