‘İlçelerde üniversiteye karşıyız’

Güncelleme Tarihi:

‘İlçelerde üniversiteye karşıyız’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 00:00

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’yle “YÖK-FULBRIGHT İşbirliği Programı Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Burada soruları yanıtlayan Özcan, Meclis’te tartışılan “İlçelerde üniversite” fikrine olumsuz yaklaştı. Özcan, “Nüfusu 100 binin altında olan yerlerde fakülte bile açmıyoruz. Eğitim sadece bina, öğretim üyesi demek değildir. Öğrencilere entelektüel ortamın da hazırlanması lazım. O nedenle küçük yerlerde üniversite kurmak doğru değil” dedi. Özcan, üniversite harçlarında indirim yapılıp yapılmayacağı sorusuna da, şu yanıtı verdi:

YÖK’e Çin örneği

“Harçlarımız zaten yüksek değil. Devlete olan maliyetin çok altında bir parayı öğrencilerimizden alıyoruz. Çin gibi bir ülkede bile öğrencilere yüzde 25-30 oranında katkıda bulunuyor. Bizim de o türden bir sisteme geçmemiz, hatta artırmamız lazım. Öğrenci katkısını belli oranlarda yükseltmemiz lazım ki kaliteli bir öğretim sunalım.”

ABD’li hocalara zam müjdesi

Özcan, YÖK-FULBRIGHT işbirliğiyle Türkiye’ye gelerek İngilizce öğretmenliği yapan ve 1500 lira maaş alan 53 ABD’li öğretmene daha fazla maaş verileceğini de açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!