Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Diyanet'e 'ilahiyatçı' talimatı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Diyanete ilahiyatçı talimatı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 23:23

Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve ilahiyatçı Nurettin Yıldız’ın 'Yatak, yorgan, battaniye cinsel dürtüleri rahatsız eden yapıda olmamalı, asansörde halvet' gibi sözleriyle başlayan tartışma, AK Parti’nin son MYK toplantısında da gündeme gelirken, Kadir Mısıroğlu'nun İstiklal Marşı'yla ilgili akıl almaz sözlerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın talimatını Diyanet yetkililerine iletti.

Haberin Devamı

KADİR Mısıroğlu bir konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'na "Korkma" ifadesiyle başlamasını eleştirerek "Bir Allah'ın ferdi bu marş neden korkma diye başlar, ne var ortalıkta korkacak? Durup dururken bir adama korkma, korkma, korkma bu devlet yıkılmaz... Bunu diyen herkes bu yıkılmadan korkuyor demektir" demişti.

Mısıroğlu'nun bu sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tepki geldi. Erdoğan isim vermeden Mısıroğlu'nu eleştirdi, "Peygamber Efendimizin Hicret sırasında kaldığı mağarada biliyorsunuz Hz. Ebubekir'i teskin etmek için ve yüce kitabımızda da zikredilen 'Korkma Allah bizimle beraberdir' ayeti var ya, işte bu lafzın 'Korkma' kısmının İstiklal Marşımızın başına yerleştirilmiş olmasının sebebi de budur. Yani birileri burada farklı yerlere çekip, beşer planındaki korkmak korkmamak gibi olmasın" dedi.

'DAHA AKTİF VE CESUR OLUN'

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözde ilahiyatçılarla ilgili olarak ise Diyanet’in daha aktif olması talimatını verdi. Bu talimatın ardından Diyanet’ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş ile görüştü. Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarını ileterek Diyanet İşleri Başkanlığı’nın daha aktif ve cesur olmasını istedi. Verilen bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, sözde ilahiyatçılar tarafından yapılan açıklamalar konusunda daha aktif olacak, Konuyla ilgili olarak eylem planı hazırlayacak. Halkı doğru bilgilendirecek mekanizmalar harekete geçirilecek.

BAKMADAN GEÇME!