İlacı olmayan acı

Güncelleme Tarihi:

İlacı olmayan acı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 00:00

Erman ve Erol Onat çifti, trafik terörüne kurban giden 6 yaşındaki kızları Burcu’nun organlarını bağışladı. Başka insanlara hayat vercek olan Burcu’nun organlarının konduğu nakil kaplarını gören baba Erol Onat’ın gözyaşları içinde kapların peşinden gitmesi, hastanedeki herkesi ağlattı.

Zonguldak Tepebaşı Mahallesi’nde oturan 27 yaşındaki Erman Onat, 6 yaşındaki kızı Burcu ile 3 yaşındaki oğlu Burhan’ı da yanına alarak geçen 17 Temmuz Salı günü annesini görmek için Çaycuma İlçesi’ne gitti. İddiaya göre, kaldırımda yürürken bir otomobilin çarpması sonucu Burcu ve kardeşi Burhan Onat ağır yaralandı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde hemen ameliyata alınan Onat kardeşlerden Burcu’nun, önceki gün saat 12.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti.

AİLEDEN ONAY

Doktorlar, Burcu’nun organlarının bağışlanması için, Erman ve Erol Onat çiftiyle görüştü. Aile, önce organ bağışını kabul etmedi. Doktorların binlerce organ bekleyen hastanın olduğunu belirtmeleri üzerine Onat çifti, Burcu’nun iki böbreğini, kalbini ve karaciğerini bağışlamayı kabul etti. Bunun üzerine harekete geçen hastane yönetimi, durumu Ulusal Koordinasyon Merkezi’ne bildirdi. Yapılan araştırmada Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Gazi Üniversitesi ve İstanbul Haydarpaşa Hastanesi’nde organ nakli bekleyen hastalar olduğu belirlendi.

Önceki gece saat 24.15’te Ankara GATA’dan havalanan askeri helikopter, saat 01.00’de Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na indi. Gece görüşüne sahip olduğu için helikopterin ineceği stadın çevresinde elektrikler geçici bir süre kesildi. Gazi Üniversitesi ve GATA’dan gelen uzman ekipler saat 01.30’da operasyon için ameliyathaneye girdi. Ancak, Gaziantep’te yaşadığı belirtilen ve adı açıklanmayan kalp nakli bekleyen hastanın Gazi Üniversitesi’ne geç gelmesi nedeniyle operasyon saat 05.30’da yapıldı.

ERKEK ÇOCUĞA NAKİL

Burcu’nun kalbi, karaciğeri ve iki böbreği organ nakil kabına koyan ekipler, saat 07.00’de hastaneden ayrıldı. Kızının ölümüyle yıkılan ancak başka hastalara hayat vermek için organlarını bağışlayan Erol Onat’ın, organların bulunduğu nakil kabına bakarak peşinden gitmesi ve gözyaşı dökmesi, görenleri de ağlattı.

Burcu’nun dün sabah askeri helikopterle getirilen kalbi, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan başkanlığında yapılan ameliyatla 4 yaşındaki Emrah Bodur’a nakledildi. Karaciğeri, İstanbul’daki Özel Memorial Hastanesi’nde yapılan ameliyatla 10 yaşındaki bir erkek çocuğuna nakledildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!