İl Sağlık Müdürü’ne beyefendi denmez

Güncelleme Tarihi:

İl Sağlık Müdürü’ne beyefendi denmez
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 1999 00:00

Erdal GÜVEN
Haberin Devamı

Aman diyeyim, müdürünüze beyefendi falan demeyin. Sonra işten atılabilir veya başka bir göreve tayin edilebilirsiniz. Ne bileyim işte istenmedik bazı olaylarla karşılaşabilirsiniz. Baksanıza Manisa İl sağlık müdürü kendisine telefonda ''beyefendi'' diye hitap eden Devlet Hastanesi'nin santral memuresini istifaya zorlamış.

İddiaya göre Manisa'da 18 yıldır İl Sağlık Müdürlüğü yaparak bir rekora imza atan İsmet Nardal önceki gece devlet hastanesini arayarak santral memuresi Kezban Akçağlar'dan Dr. Musa Recai Uzun'u telefona çağırması istedi. Fakat santral memuresi, doktoru bulup telefona çağıramadı. Bir müddet müdürü hatta beklettikten sonra biraz da alaycı bir ifadeyle ''Bulamadım Beyefendi'' dedi. Bu cevap üzerine sinirlenen Sağlık Müdürü Nardal santral memuresini görevinden alarak, heyet raporlarını yazmakla görevlendirdi. Yapılan görev değişikliğini içine sindiremeyen santral memuresi de istifa etti.

Manisa Muhabirimiz Mehmet Hakkı Özbayır'ın haberinden anladığım kadarıyla, mazlum rolüne soyunan santral memuresi de sütten çıkmış ak kaşık değil. Kimin haklı kimin haksız olduğu pek belli değil ama , siz siz olun her ihtimale karşı müdürünüze müdürüm diye hitap edin.

TABANCAMIN SAPI

Şimdi bu da nereden çıktı demeyin, Tabancalar hayatımızın vazgeçilmez birer parçası oldular ya, silah üreticileri de silah satışlarını daha da artırabilmek için her yolu deniyorlar. Erkekler için altın ve gümüş işlemeli tabancalardan sonra şimdi de bayanlar için renkli tabancalar ortaya çıktı.

İtalyan 'Bernardelli'' silah fabrikasını geçen yıl nisan ayında satın alan Sarsılmaz Av ve Spor Silah Fabrikası, daha çok bayanlara yönelik renk renk tabancalar üretecek. Kırmızı mavi yeşil, renkili cep telefıonlarının yanında aynı renk bir de tabanca.

Eh olacak o kadar, süslü silah merakı şarkılara konu olmuş bir milletin torunlarıyız. Baksanıza atalarımız da tabancalarının sapını gülle donatırlarmış

PROFİLO İŞ MERKEZİNDEYİM.

Bugün saat 14 00 Profilo İş Merkezi'nde D&R Kitap ve müzik market te kitap imzalayacağım...Beklerim.

KIYIDAN KÖŞEDEN

Deliye bal tattırma köyde katran tulumu komaz.

Bordro mahkumu dansöz

Dursun GÜNDOĞDU

TÜRKİYE'nin bordro mahkumu ilk dansözü Antalya Dedeman'da program yapıyor. SSK'lı dansöz Buse Erdoğan'ın şaşırtan katı çalışma prensipleri de var. Mesela, müşterilere hiç para taktırmıyor, para takmak isteyenlere ‘‘Ben bodrolu biriyim. Takılan her para rüşvete girer’’ diyor. Kadrolu dansöz gösteri sırasında masaların üzerine kesinlikle çıkmıyor ve 20 dakikadan fazla sahnede kalmıyor. İşçi dansöz Erdoğan, yeni açılışını yaptığı dans okulunda, meraklılara dansözlüğün inceliklerini öğretiyor. Bunun yanında tango, çaça, vals dersleri veriyor.

Tatil köyleri ve 5 yıldızlı otellerde günübirlik, yevmiye usulü çalıştıktan sonra, meslekten emekli olmanın yollarını arayan Antalyalı oryantal Buse Erdoğan, Dedeman Otel'in kadrolu dansözü oldu. SSK'lı olarak çalışmaya başlayan dansöz Buse, arkadaşları arasında, ‘‘Bordro mahkumu dansöz’’ olarak anılmaya başlandı. Oldukça katı kuralları bulunan dansöz Buse, bu kuralları şöyle sıraladı:

‘‘Sahnede para taktırmam, asla masaya çıkmam. Sadece bir koreografi içinde programımı yaparım, müşteriyi adapte ederim, O da benim profesyonelliğim. Ve, sahneyi terkederim. Programım 20 dakikadır. 20 dakikadan sonra tekrar sahneye çıkmam. Bu 20 dakika içinde bütün insanları dansa doyururum.’’

Buse Erdoğan, para takmak isteyenlerin asıl niyetlerinin baska olduğunu ve sırf kendi zevkleri için, para takarken dansözün gögüslerini çimdiklemek için yaptıklarını belirterek ''bizim korsaj dediğimiz, kalça tarafına elini daldırdığı zaman adam kendini rahatlamış hissediyor.''

Buse Erdoğan, bazı meslektaşlarına da oldukça kızgın. ‘‘Dansözlüğü kendilerine perde olarak kullanıp amaçları başka olanlar var’’ diyor.

Turist rehberleri de ilgisizlikten yakınıyor

Turizm sektöründe yaşanılan krizin çözülmesi için hiçbir kurumun ciddi bir çalışma yapmaması turist rehberlerini isyan ettirdi. Turizm Rehberleri Odası Başkanı Ahmet Şensılay, sektörde çalışan her oda ve birliğin kendini yetkili mercii ilan ettiğini söyledi. Kimsenin biraraya gelip çözüm aramadığını, turizmle ilgili 33 sektörün kendine bakmaktan aciz olduğunu belirten Şensılay, ‘‘Önceki yıllarda tokat kızarıklığıyla geçiştirilen sorunlar, yumruğa dönüştü. İleriyi göremedik. Yediğimiz yumruk suratımızı dağıttı. Estetik ameliyat lazım’’ dedi.

TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu ve Denizli Scal Kulüp'ün işbirliğiyle Pamukkale Colessae Otel'de düzenlenen 'Turizm' panelinde turizmcilerin sorunları tartışıldı.

Denizli Valisi Yusuf Ziya Göksu, görev yaptığı üç yılda dört kültür, üç turizm bakanı değiştiğini anlattı. Göksu, ‘‘Sekiz ülkenin elçilerini Denizli'ye getirdim ama Pamukkale'den sorumlu kültür ve turizm bakanlarını biraraya getiremedim. Turizm Bakanlığı'nda çalışan 2 bin 700 kişi ne yapıyor?’’ dedi. Çelişkilere dikkat çeken Göksu, ‘‘Fransızlara günlüğü 6 dolardan tur düzenleyip, 18 dolara yerli şarap satmaya kalkıyoruz. İnanç turizmi için bütün ülkelerin rezervasyonları şimdiden doldu. Biz hala Selçuk'ta teleferik mi yapalım, otopark mı diye düşünüyoruz’’ diye konuştu.

Manisa Turgutlu’dan İbrahim Ormancı Anadolu usulü duvar yazıları hazırlamış. Ben çok beğendim. Bakalım siz nasıl bulacaksınız

Bizde istifa kurumu yoktur her şeyden İSTİFA-de durumu vardır.

Ooo karşımda duran hatun tam 'DİŞİ'me göre

Hiç valiz kaybolur mu?

Buna 'KARGO'lar bile güler.

Her yerde şiddet kol geziyor Anlaşılan 'DARP CEPHESİNDE' bir şey yok

Durmadan pot kırıyor

Burnu GAF DAĞINDA

Faziletin başında

MERVE KAVAKÇI yelleri esiyor

Bakanlıklar paylaşılıyor da

vatandaşa BAKAN yok mu?

Hep gözyaşı, hep melankoli

Ben KEDER MAHKUMUYUM abiler.

Akraba evliliği yaptı

DNA'nın kuyruğu kopacak

Fenerbahçe bu yıl Cimbom'u yenemedi

Onun için çok DERBİDER

Memurların hiçbiri

dört başı MAMUR değil

Hem İL-KEL hem fodul

ABD'nin Clin-TON'la sorunları var

Çıplaklar kampına gidelim de

'HAVVA' atalım

Vatandaş zaten yoksullukla,

işsizlikle KOALİSYON halinde

Karımla ben İMAM BAYILDI nikahlıyız

Karım çapkınlıklarıma

KAZAN-ova kaldırdı sonunda

Tarkan askere gitmiyor

bari 'AY AKŞAMDAN IŞIKTIR YAYLALAR' şarkısını söylesin

ELTİYE zeval olmaz

Özel televizyonlar

Buzağı altında REYTİNG aramayın

Seher yeli çık dağlara

GUİNESS topla benim için.

İncecikten bir yazar geçer

Gezer telif diye diye.

Hatasız maktül olmaz.

O şimdi asker

Ama dün de askerdi yarın da asker kalacak

Aman dikkat dede var

Trafik kazalarından gözü korkan 73 yaşındaki Salih Ceylan, kendi önlemini kendi aldı. Bafralı Ceylan dikkatsiz sürücülere kurban olmamak için çareyi ceketinin arkasına boydan boya trafik levhalarındaki ‘‘dikkat’’ işaretini diktirmekte buldu. Yürür gezer Ceylan, ay-yıldızlı şapkası, beyaz sakalı, sırtındaki dikkat yazılı ceketiyle kapodokya bölgesinde turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Samsun'un Bafra ilçesinde oturduğunu ve düzenli olarak yürüyerek yurt gezisine çıktığını belirten emekli işçi Salih dede, ‘‘Her yıl, güzel ülkemin yollarında kilometrelerce yürürüm.

Ancak trafik kazalarından korktuğum kadar hiç bir şeyden korkmuyorum. Gece yol kenarında yürürken dikkatsiz sürücülere kurban gitmemek için ceketimin arkasına fosforlu boya ile dikkat işareti yazdırdım. ’’ dedi.

Nasreddin Hoca aya çıktı

Nasreddin Hoca'nın ismi aya yazıldı. Amerikan Uzay Araştırma Merkezi NASA fıkralarıyla Türk ve Dünya edebiyatına mal olan Nasrettin Hoca'nın ismini ay yüzeyinde bulunan bir kratere verdi. .

Adanalı Tarihçi Araştırmacı Cezmi Yurtsever, NASA'nın Ay'ı keşif araştırmaları sonucu hazırladığı ayrıntılı haritada Nasreddin Hoca'nın adının ‘Nasireddin Huggins’ (hucins-hocis) kod adıyla yazıldığını bildirdi. Yurtsever, 13. Yüzyıl’da yaşayan Nasreddin Hoca'nın fıkralarında ileri sürdüğü görüşlerle dünyanın küresel olduğu gerçeğini açıkladığını kaydetti. Amerikan Ulusal Havacılık Dairesi NASA'nın Nasreddin Hoca'nın adını Uzay Araştırmalarında çığır açan görüşlerinden dolayı Ay haritasındaki kratere verdiğini öne sürüldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!