İl Sağlık Müdürlüğü'nden atama açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İl Sağlık Müdürlüğünden atama açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 19:36

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığından Sağlık Bakanlığına henüz teslimi gerçekleşmediği için Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesine personel ataması yapılamadığını bildirdi.

İl Sağlık Müdürlüğünden, bugünkü bir gazetede yer alan “Hastane var, doktor yok” başlıklı habere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Halkalı'da yakında hizmete açılacak Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, ilk proje tasarlandığında bölgeye hizmet vermek amacıyla devlet hastanesi olarak inşa edildiği, ancak daha sonra Sağlık Bakanlığınca, bölgede kalp damar cerrahisi alanındaki ihtiyaç göz önüne alınarak branş hastanesine çevrilmesine karar verildiği belirtildi.

Halkalı Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinin, 5 Ağustos 2008'de bakanlık tarafından alınan kararla Halkalı Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürüldüğü vurgulanan açıklamada, kararın akabinde hastaneye 10 uzman doktor ataması yapıldığı, bir kardiyoloji ve bir kardiyovasküler klinik şefliği kadrosu açıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesinin henüz Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığına tesliminin yapılmadığı ifade edilerek, bu yüzden hastaneye personel ataması yapılamadığı bildirildi.
İl Sağlık Müdürlüğünün açıklamasında, 2006'da hizmete açılan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin, iç hastalıkları, genel cerrahi, çocuk hastalıkları, yanık, nöroloji, nöroşirurji, ortopedi ve travmatoloji, kadın hastalıkları ve doğum alanlarında bölge halkına 103 uzman doktorla hizmet verdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!