İl il sanat

Güncelleme Tarihi:

İl il sanat
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul

Ressam Murat Tolga'nın yağlıboya tabloları 3 Haziran'dan başlayarak Bahariye Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Grafik eğitimi gören ve uzun süre çeşitli yayın kuruluşlarında tasarımcı olarak çalışan Tolga, daha sonra resim çalışmalarına başladı. Sanatçının tabolarında önplana çıkan tema sualtının eşsiz güzelliği. Aynı zamanda iyi bir dalgıç da olan Murat Tolga ‘‘Sualtıyla dost olduğum için orada yaşayan canlıları tanıyorum. Bence onlar doğa harikası’’ diyor. Tolga'nın yapıtları, 26 Haziran tarihine kadar izlenebilecek.

Borusan Kültür ve Sanat Merkezi'nde bugün çocuklara yönelik üç atölye çalışması var. Saat 10.30'da Pınar Başbuğ'un yönetiminde 5-6 yaş grubuna ‘‘Çocuklarla Müzik’’; Saat 12.00'de yine Pınar Başbuğ yönetiminde 7-8 yaş grubundaki çocuklarla aynı atölye; ve saat 14.00'te Gazi Selçuk ve Şener Yıldız yönetiminde 7 - 10 yaş grubuna ‘‘Müziğin Rengi’’ adlı atölye çalışması.

Ankara

Nuran Emanetoğlu'nun resim sergisi Vakıfbank Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Sanatçının manzara resimlerinden oluşan çalışmaları 11 Haziran tarihine kadar görülebilir. Resim konusunda uzun süreli bir eğitim alan sanatçı ilk kişisel sergisi ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Elif Ayiter'in resimleri Galeri Nev'de sergileniyor. Resim konusunda yurtiçi ve yurtdışında uzun süreli bir eğitim dönemi geçiren Ayiter'in sergisi 19 Haziran tarihine kadar açık kalacak. Sanatçının çok sayıda eseri özel koleksiyonlarda bulunuyor. Kendine özgü resimleri ile dikkat çeken sanatçı sanatseverlerin beğenisini topluyor.

Ressam Gülay Birben'in resim çalışmaları, Halkbank Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Yurtiçi ve yurtdışında özel koleksiyonlarda resimleri bulunan Birben'in sergisi 12 Haziran tarihine kadar görülebilecek. Yağlıboya çalışmalarında soyut ile somut yanları birarada yakalamayı başaran sanatçı, başarılı çizgileri ile dikkat çekiyor.

Sanatçı Suzy Hug-Levy, heykellerini Emlak Sanat Galerisi'nde sergiliyor. Sanatçının bir renk armonisi içinde gerçekleştirdiği çalışmalar ilgi çekiyor. Kendi sanat çizgisini başarılı bir grafik içinde sürdüren Levy'nin sergisi 4 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

Cem Yılmaz'ın ‘‘Bir tat bir doku’’ isimli gösterisi 5 Haziran tarihine kadar MEB Şura Salonu'nda izlenebilir.

Kent Oyuncuları ‘‘Martı’’ isimli oyunu Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu'nda 6 Haziran tarihine kadar sahneliyor.

Ankara Sanat Tiyatrosu, her Cumartesi ve Pazar günleri ‘Barış Adası Korsanlara Karşı’ isimli şarkılı-danslı çocuk oyununu sergiliyor.

İzmir

Ressam Ümit Özcan'ın 9. kişisel sergisi Renault - Mais Sanat Galerisi'nde açıldı. ‘‘Yaşam biçimim çalışma şevkimi arttırır,’’ diyen sanatçının kolaj, sulu ve yağlıboya tekniklerini kullanarak yarattığı 47 eseri, konukların beğenisini kazandı.

Bugüne kadar 17 karma sergiye katılmış sanatçının 50- 300 Milyon lira arasında etiket taşıyan çalışmalarından bir tanesi, çekiliş sonucu sergiyi ziyaret eden kounklardan birine armağan edildi. Hissettiklerini tuvaline aktararak eserlerini oluşturan Özcan'ın sergisi 2 Haziran'a kadar açık kalacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencisi Elif Güreli, mezuniyet sergisini Mazhar Zorlu Sanat Galerisi'nde açtı. Güreli sanat anlayışını, ‘‘Ortamın bireye uyguladığı yaptırımlara, sanatçının tepkisel karşı çıkışı, çevresinden kendini soyutlamak yerine, onu dönüştürerek resimsel açılımlar haline getirmektir,’’ sözleriyle dile getirdi. Elif Güreli'nin onbir eserden oluşan sergisi, 28 Mayıs tarihine kadar görülebilecek.

13. Halil Kocagöz Şiir Ödülü, şair Ahmet Erhan'ın ‘‘Çağdaş Yenilgiler Ansiklopedisi’’ adlı yapıtına verildi.

Halil Kocagöz Şiir Ödülü ülkemizde juri yerine; şair, yazar, eleştirmen ve daha önceki ödül sahipleri arasında yapılan bir anket sonucu belirlenen tek yarışma olma özelliği taşıyor.

Bu yıl, şair Ahmet Erhan'ın isteği doğrultusunda tören yapılmaksızın iletilecek olan Halil Kocagöz Şiir Yarışması Ödülü, daha önceki yıllarda Mehmet Mümtaz Tuzcu, Sunay Akın, Sennur Sezer, Veysel Çolak, Metin Altıok, Melisa Gürpınar, Gülten Akın, Refik Durbaş, Hulki Aktunç, Sina Akyol, Haydar Ergülen, Bejan Matur ve Abdülkadir Budak'a verilmişti.

Özel çalışma tekniği ile rölyef ve heykel sanatına yeni bir bakış açısı getiren ressam Selahattin Sert'in 9. kişisel sergisi T.C.D.D. Müze ve Sanat Galerisi'nde açıldı. Tablolarında kullandığı boyaları mermer tozu, demir oksit, kan, is ve dolomit gibi maddeleri karıştırarak elde eden Sert, eserlerinde Anadolu'nun tarihi, mitolojik ve milli kültür değerlerini işliyor. Sergide bulunan heykel ve tablolarıyla dinler tarihinin uzun ancak karmaşık yapısına ışık tutan sanatçının sergisi 3 Haziran'a kadar açık kalacak. Sanatçının tamamını doğadan elde ettiği, boya yapımında kullandığı malzemeleri de sergide görmeniz mümkün.

Ressam Feriha Tuğran Atölyesi kursiyerleri karma sergisi İşbankası İzmir Sanat Galerisi'nde açıldı. Alev Özkul, Ayşe Becerik, Belma Toptaş, Betül Kalay, Ceran Şekeryapan, Feriha Tuğran, Emel Candan, Göksel Üstündağ, Gülcan Sarıoğlu, Gürcan Öner, Jale Özkaya, Neşe Mokan, Nihal Uyan, Nur Atlı, Nurten Bilki, Seçkin Aksoy, Seniha Kayahan, Serap Derinsu, Sibel Karakaya, Şahika Egeli, Tülin İve, Umran Apak, Yücel Topçu ve Zühal Uğursinanoğlu'nun soyut, yarı soyut, yağlıboya ve akrilik çalışmaları beğeni topladı. Sergi 4 Haziran'a kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!