İl başkanı torpiliyle jandarma komutanı atama devri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İl başkanı torpiliyle jandarma komutanı atama devri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 02:05

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM İçişleri Alt Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan Güvenlik Paketi’ne tepki gösterdi, “AKP’nin devletteki bürokrat atamaları da göz önüne alınırsa, AKP il ya da ilçe başkanından kağıt getirerek jandarma komutanı atama devri başlayacaktır, vatandaş bunlara nasıl güvenecek, nasıl güvenlik bekleyecek?” dedi.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürlerinin üçlü kararnameyle atandığını, İl Jandarma Alay Komutanı’nın ise bu paketle İçişleri Bakanı tarafından doğrudan atanacağını belirten Toptaş, “Yani bu atamalar siyasi vesayet altına girmiş olacak” diye konuştu.

OKUL TASFİYESİNE TEPKİ

Polise doğrudan vur emri getiren paketteki polis akademilerinin kapatılıp buradaki öğrencilerin muadili okullara kaydırılmalarıyla ilgili düzenlemeye de binlerce şikâyet geldiğini belirten Toptaş, şöyle devam etti: “Çok tepki var. Bu düzenlemeyle deniyor ki polis okullarındaki muadil liselere, akademidekileri de iktisadi ve idari bilimler fakültelerine göndereceğiz. Niye başka yere değil? Bunlar belki aldıkları puanlarla istedikleri bir başka okula da gidebilirdi. İnsanlar seçmek isteselerdi o okulları seçebilirlerdi, bir meslek sahibi olmak için burayı seçmişler. Ortada açıkça bir hak ihlali var. Gerekçe olarak da ‘Paralel Yapı’lardan söz ediliyor. Bütün bir toplumu Cemaat, Paralel diye suçlamak olur mu? Öyle bir örgütlenme varsa ve bu da bir suç örgütüyse cezası bellidir. Bu örgütün başı kim, yöneticileri kim, eylemleri neler, bunların ortaya konulması gerekmez mi? Yolsuzluk soruşturmalarını yapan, hırsızlık rüşvet olaylarını tespit eden polisler mi suç örgütü yani. İçlerinde suç işlemiş olanlar da olabilir ama toptan bir kesimi tasfiyeye gitmek doğru mu? Koskoca Emniyet camiasını birbirinden kuşkulanır hale getirirseniz bunlar halkın güvenliğini nasıl sağlayacak?”

Haberin Devamı

AK PARTİ’DEN DE İTİRAZ VAR

Kulislerde, paketteki bazı düzenlemeler konusunda AK Parti içinde de itirazlar olduğu, alt komisyon çalışmaları sırasında paketin bazı bölümlerinde düzeltmeler yapılabileceği konuşuluyor. Bu konular arasında özellikle polis okullarıyla ilgili düzenlemelere dikkat çekiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!